• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.02.2022

07:23

Hitna akcija! OVIM REČIMA JE PUTIN NAREDIO SPECIJALNU VOJNU OPERACIJU U DONBASU!

Alexei Nikolsky/Sputnik/Kremlin Pool Photo via AP

Vesti

Hitna akcija! OVIM REČIMA JE PUTIN NAREDIO SPECIJALNU VOJNU OPERACIJU U DONBASU!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je rano jutros u posebnom obraćanju građanima Rusije da je doneo odluku o specijalnoj vojnoj operaciji u Donbasu

 

"Okolnosti zahtevaju da preduzmemo odlučnu i hitnu akciju. Narodne republike Donbasa su se obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć. S tim u vezi, u skladu sa Članom 51, deo 7 Povelje UN, uz odobrednje Saveta Federacije i u skladu sa ugovorima o prijateljstvu i uzajamnoj pomoći sa DNR i LNR, odlučio sam da bude sprovedena specijalna vojna operacija", rekao je Putin u televizijskom obraćanju građanima Rusije, prenose RIA Novosti.

(UŽIVO) RUSIJA POKRENULA SPECIJALNU VOJNU OPERACIJU U UKRAJINI! KIJEV UVEO RATNO STANJE! AMERIKA NAJAVILA OŠTAR ODGOVOR!

Putin je rekao da planovi Rusije ne uključuju okupaciju Ukrajine, ali da će Moskva težiti njenoj demilitarizaciji.

"Rusija ne može da se oseća bezbedno, da se razvija, da postoji uz stalnu pretnju koja dolazi iz moderne Ukrajine", rekao je Putin, napominjući da je razvoj zauzimanje Ukrajine od strane Severnoatlantske alijanse neprihvatljivo. Istakao je da se NATO približava granicama Rusije. Moskva, prema njegovim rečima, već 30 godina pokušava da se dogovori o neširenju bloka na istok, a suočavala se sa obmanama, pokušajima pritisaka i ucenama.

Ruski predsednik je u poruci građanima ocenio da vodeće zemlje NATO-a podržavaju neonaciste u Ukrajini, koji građanima Krimlja i Sevastopolja, kako je naveo, "nikada neće oprostiti njihov slobodan izbor ponovnog ujedinjenja sa Rusijom".

Rusija će odgovoriti u slučaju spoljnog mešanja u Ukrajinu

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je rano jutros da će u slučaju spoljnog mešanja u situaciju u Ukrajini Rusija odmah odgovoriti.

Ruski lider je u obraćanju građanima rekao da Rusija ostaje jedna od najmoćnijih nuklearnih sila na planeti, tako da nijedan potencijalni agresor ne bi trebalo da sumnja da će biti potpuno poražen, javlja TAS S.

"Što se tiče vojne sfere, savremena Rusija, čak i nakon raspada S S SR-a i gubitka značajnog dela svog nuklearnog potencijala, danas je jedna od najmoćnijih nuklearnih sila. Čak ima određene prednosti u nizu najnovije vrste naoružanja. U tom pogledu niko ne bi trebalo da ima sumnje da će direktan napad na Rusiju dovesti do poraza i strašnih posledica za potencijalnog agresora", rekao je Putin.

Izrazio je uverenje da će ruski vojnici profesionalno i hrabro ispuniti svoju dužnost, a ukrajinske vojnike je pozvao da odmah polože oružje i odu kućama. Putin je istakao da delovanje Ruske Federacije nije povezano sa zadiranjem u interese Ukrajine, već, kako je rekao, "sa zaštitom od onih koji su Ukrajinu uzeli za taoca".

Dodao je da će sva odgovornost za eventualno krvoproliće biti potpuno na savesti ukrajinskog režima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17