28.02.2022.

09:36

Foto: printscreen Twitter/Belarus MFA

Planeta

Rusko-ukrajinski pregovori počinju u deset časova! Ukrajinska delegacija još nije stigla, a Rusija čeka!

- Upravo smo dobili informaciju da će stići za oko sat vremena, prema tome sešćemo za pregovarački sto u 12.00 (10.00 časova po srednjeevropskom vremenu) - rekao je Medinski.
On je dodao da se ne otkriva ko čini ukrajinsku delegaciju.


- Nisam ovlašćen da otkrivam sastav ukrajinske delegacije pre nego što sednu za pregovarački sto. Naravno, imamo odgovarajuće informacije. Radi se o prilično visokom nivou (delegacije) - rekao je on.


Prema rečima Medinskog, ruska delegacija nije spavala celu noć uoči pregovora sa Ukrajinom.
Takođe je dodao da je mesto gde će se održati pregovori dogovoreno sa ukrajinskom stranom i da se nalazi u blizini ukrajinske granice. Istakao je i da je logistika ukrajinske delegacije veoma komplikovana, te da se vreme dolaska pomeralo nekoliko puta.


Medinski je poručio da je Rusija zainteresovana da postigne sporazum sa ukrajinskom delegacijom "što je pre moguće". On je dodao da sporazumi treba da budu u interesu obe strane.


- Budući da svaki sat nastavka sukoba znači da ginu ukrajinski građani, ukrajinski vojnici, mi smo, nesumnjivo, zainteresovani za to da što pre postignemo neke dogovore koji treba da budu u interesu obe strane - rekao je Medinski.