01.03.2022.

22:00

Foto:

Planeta

(VIDEO) KIJEV SPREMA RAKETNI UDAR NA BELORUSIJU?! Ovo je scenario kojeg se svi plaše, MINSK ĆE ODGOVORITI, a onda se svetski rat više ne može zaustaviti!

Pretnja dolazi usred ponovljenih navoda da beloruske trupe navodno učestvuju u tekućoj vojnoj operaciji u Ukrajini koju je pokrenula Rusija prošle nedelje. Međutim, nisu se pojavili čvrsti dokazi o umešanosti Belorusije, a Minsk insistira da nije uključen u operaciju.

Taj stav je ranije tokom dana ponovio beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko, koji je rekao da sve trupe zemlje ostaju u svojim stalnim bazama. Istovremeno, Lukašenko je upozorio da se ne pretnji njegovoj zemlji, upozoravajući da je Belorusija spremna da se brani ako bude potrebno.

- Vojska je spremna, svi su spremni. A ako je potrebna mobilizacija, proverili smo sve spiskove - u roku od dva-tri dana mobilisaćemo sve jedinice koje moraju da se mobilišu u ratu - rekao je Lukašenko.

HRVATSKI ISTORIČAR ODBIO DA UDARA PO PUTINU, ZAGREB, EU, NATO ĆE GA... Obajsnio je ko je ko u Ukrajini, šta je pozadina - ako ga prognaju... U SRBIJU UVEK MOŽE!

Lukašenko je dodao da su "sistemi PVO u stanju pripravnosti kako bi se sprečio udarac u leđa ruskim snagama".

Ruska vojna operacija velikih razmera u Ukrajini počela je prošlog četvrtka, a predsednik Vladimir Putin je objasnio da je to jedina preostala opcija da spreči Kijev da napadne otcepljene Donjecke i Luganske Narodne Republike. 

(VIDEO) RUSIJA NEĆE PRVA, ALI... MOSKVA SE NADA DA BOG NEĆE DOZVOLITI UPOTREBU NUKLEARNOG ORUŽJA! Svet se uzda da NATO i SAD nisu "poludeli"?!

Ukrajina je, međutim, označila napad kao „ničim izazvan", insistirajući da ne pokušava da povrati regione.