• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok/RT

01.03.2022

20:02

(VIDEO) RUSIJA NEĆE PRVA, ALI... MOSKVA SE NADA DA BOG NEĆE DOZVOLITI UPOTREBU NUKLEARNOG ORUŽJA! Svet se uzda da NATO i SAD nisu "poludeli"?!

Fotoilustracija/Reuters

Vesti

(VIDEO) RUSIJA NEĆE PRVA, ALI... MOSKVA SE NADA DA BOG NEĆE DOZVOLITI UPOTREBU NUKLEARNOG ORUŽJA! Svet se uzda da NATO i SAD nisu "poludeli"?!

Podeli vest

Nuklearni rat bi bio katastrofalan za čovečanstvo i Moskva se moli da napeta situacija u Ukrajini ne preraste u to, naveo je jedan od najviših ruskih diplomata, nakon što je predsednik Vladimir Putin stavio nuklearni arsenal zemlje u visoku borbenu pripravnost.

Stalni predstavnik Rusije pri UN-u Vasilij Nebenzja je na konferenciji za novinare u UN-u odgovorio na pitanja novinara da li preti nuklearni udar.

- Što se tiče upotrebe nuklearnog oružja, nadam se da Bog to neće dozvoliti - rekao je on.

Govoreći putem video-linka na konferenciji o razoružanju u Ženevi, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ustvrdio je da neće biti pobednika ako izbije nuklearni rat.

Visoki diplomata Moskve je takođe izrazio nadu da do takvog sukoba nikada neće doći i pozvao SAD da uklone svoje bojeve glave iz Evrope. On je takođe optužio Kijev da preti da će narušiti svoj nenuklearni status.

- Za nas je neprihvatljivo da se, suprotno osnovnim odredbama Ugovora o neširenju nuklearnog oružja, američko atomsko naoružanje i dalje nalazi na teritoriji nekih evropskih zemalja - rekao je Lavrov.

ŠTA JE SLEDEĆE, KUSTURICI ZABRANITI DA SNIMA FILMOVE U RUSIJI, KINI, FRANCUSKOJ, SRBIJI... Ludilu NATO i Amera se priključila i Češka...

On je dodao da su „opasnosti koje režim Zelenskog predstavlja za susedne zemlje i međunarodnu bezbednost značajno porasle nakon što su kijevske vlasti igrale opasne igre u vezi sa planovima za nabavku sopstvenog nuklearnog oružja.

Putin je u nedelju naredio da se kopnene jedinice zemlje, opremljene interkontinentalnim balističkim raketama, kao i Severna i Pacifička flota, stave u visoku borbenu pripravnost. On je objasnio da je odluka doneta nakon „nelegitimnih sankcija" Moskvi i „agresivnih izjava" zvaničnika SAD i EU.

PET UKRAJINACA ZA JEDNOG RUSA! Prva razmena zarobljenika od početka sukoba u Ukrajini! (VIDEO)

Rusija je započela svoju vojnu operaciju u Ukrajini prošlog četvrtka nakon predsednikovog obraćanja naciji. Cilj ofanzive je, prema Kremlju, „zaštita naroda Donbasa koji je osam godina mučen od strane ukrajinskog režima". Posle višednevnih borbi, Moskva i Kijev održali su u ponedeljak prvu rundu pregovora u Belorusiji. Očekuje se da će se dalji pregovori nastaviti u bliskoj budućnosti.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija