03.03.2022.

15:17

Foto:

Planeta

UKRAJINA DA SE SMIRI I NASTAVI DA BRANI OTADŽBINU! Kijev poručio šta čeka zaplenjene ruske tenkove, "ionako su uništeni, onesposobljeni"...

Retko kada porez popravi rasploženje ljudima, ali je to izgleda pošlo za rukom ukrajinskim vlastima koje su poručile građanima da neće morati da plaćaju porez za rusku vojnu opremu koju zaplene.

"Da li ste zaplenili ruski tenk ili oklopni transporter i brinete kako da to prijavite? Smirite se i nastavite da branite otadžbinu!”, poručila je ukrajinska Nacionalna agencija za zaštitu od korupcije (NAPC), a preneo Interfaks.

Agencija je dalje objasnila da "nema potrebe za prijavljivanjem zaplenjenih ruskih tenkova i druge opreme, jer cena ovog ... ne prelazi 100 plata (8.298 dolara)“.

Informer

Širom Ukrajine intenzivne borbe traju već nedelju dana.

U saopštenju, NACP navodi da se "borbeni trofeji“ neće oporezivati delimično zato što su stečeni "u vezi sa agresijom Ruske Federacije u punom obimu“ protiv "nezavisne i suverene ukrajinske države“.

"Zahvaljujući hrabrosti i pobedi branilaca ukrajinske države, neprijateljska vojna tehnika obično dolazi već uništena i onesposobljena, što onemogućava njenu procenu u skladu sa zakonom“, navodi se u saopštenju.

"Istovremeno, NACP nastavlja da obezbeđuje tehničku mogućnost dostavljanja obaveštenja o značajnim promenama imovinskog statusa za nabavku predmeta oduzetih od ruske vojske, ukoliko postoji želja da se to prijavi", zaključuje se u saopštenju.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.

Bonus video: