08.03.2022.

17:49

Foto:

Planeta

ŠTA JE RUSKA VOJSKA NAŠLA U UKRAJINI? Amerikanci spremali laboratorije za biološki rat sa jednim ciljem? Tragovi odmah uništeni! (FOTO)

Otkrivena su dokumenta koja ukazuju da je američka strana krenula u čišćenje tragova vojno-biološkog programa u Ukrajini. Kako dokumenta ukazuju, sve projekte je finansiralo Ministarstvo odbrane SAD.

Pisani tragovi i dokumenta o vojno-biološkom programu u Ukrajini i laboratorijama u kojima se on sprovodio stajali su nigde drugde nego na sajtu Američke ambasade u Ukrajini!

U dokumentima koji su početkom sukoba u Ukrajini odmah sklonjeni piše:

- Program za smanjenje biološke pretnje Ministarstva odbrane SAD sarađuje sa partnerskim zemljama kako bi se suprotstavio pretnji od izbijanja (namernih, slučajnih ili prirodnih) najopasnijih zaraznih bolesti na svetu. Program ostvaruje svoju misiju smanjenja biološke pretnje kroz razvoj kulture upravljanja biološkim rizikom; međunarodna istraživačka partnerstva; i partnerski kapacitet za poboljšane mere biološke bezbednosti, biološke sigurnosti i biološkog nadzora. Prioriteti Programa za smanjenje biološke pretnje u Ukrajini su konsolidovanje i obezbeđenje patogena i toksina koji su zabrinuti za bezbednost i nastavak obezbeđivanja da Ukrajina može da otkrije i prijavi epidemije opasnih patogena pre nego što one predstavljaju pretnju po bezbednost ili stabilnost - piše u tekstu.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.

BONUS VIDEO: