14.03.2022.

22:05

Foto: Rojters

Planeta

RUSKA VOJSKA ZAOBIŠLA HARKOV, U TOKU OPKOLJAVANJE UKRAJINSKIH SNAGA U DONBASU! NATO na granice Rusije dovukao 30.000 vojnika, 200 letelica i 50 brodova!

Naime, prema rečima vojnog eksperta iz SAD, ruske snage napreduju sa oko 50 do 60 vojnih oklopnih vozila i tenkova koji zaobilaze Harkov u pokušaju da odseku to područje, a samim tim onemoguće i pokušaj povlačenja ukrajinskih snaga i na taj način ih potpuno opkole, odnosno uhvate u klešta. 

Sukobi u Ukrajini su otpočeli 24. februara i ušli su u 19. dan snažnih borbenih dejstava između ruskih i ukrajinskih snaga. Situacija na terenu je izuzetno teška posebno za civilno stanovništvo koje je evakuisano u više navrata, nekad uspešno, a nekad ne.

Najveće borbe se vode za gradove Harkov, odakle stižu i informacije da su ruske trupe zauzele značajne delove tog grada, ali to još uvek nije zvanično potvrđeno. Zatim, za primorski grad Marijupolj, koji je gotovo potpuno opkoljen sa svih strana. Ruske snage stežu obruč i oko ukrajinske prestonice - Kijeva.

RUSKI GUBICI U TEHNICI U UKRAJINI SU PET MILIJARDI DOLARA! HA, KAKO LI SU OVO IZRAČUNALI?! Kijev i Forbs tvrde ovo, da im verujemo?!

Sva mesta gde se nalaze strani plaćenici u Ukrajini poznata su ruskoj vojsci i u budućnosti će biti granatirana, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

- Jedan broj zapadnih država na državnom nivou podstiče učešće svojih građana u svojstvu plaćenika u borbama protiv jedinica ruskih trupa. Sva dalja odgovornost za pogibiju ove kategorije stranih građana u Ukrajini leži na rukovodstvu ovih država - rekao je Konašenkov.

Istovremeno, NATO na granice Rusije dovukao 30.000 vojnika, 200 letelica i 50 brodova iz 27 zemalja uključujući Švedsku i Finsku koje nisu članice Alijanse.  

HRVATI PROLUPALI, OD NATO TRAŽE DA AKTIVIRA ČLAN 5. ZBOG PADA DRONA U ZAGREBU! To je bio napad na Alijansu, ne samo na... JOŠ DA OTKRIJU KO IH JE NAPAO?!

Reč je o vežbama pod kodnim imenom "Hladan odgovor", koja je već počela u Norveskoj, a navodno je bila planirana pre početka ruske operacije u Ukrajini.

Kako je NATO ranije saopštio, Rusija je obaveštena o vežbi koja nosi naziv "Hladan odgovor", a pozvana je i da pošalje posmatrače ali je to odbila.