15.03.2022.

19:00

Foto:

Planeta

PUTINOVA CRNA LISTA AMERA! Na njoj su šef SAD Bajden, državni sekretar Blinken, direktor CIA Berns, sin predsednika SAD Hanter Bajden, ali i Hilari Klinton, Dženifer Psaki... SPISAK JE PODUŽI!

- Kao odgovor na seriju sankcija bez presedana koje zabranjuju, između ostalog, ulazak u SAD najvišim ruskim zvaničnicima, od 15. marta ove godine na rusku 'stop listu' na osnovu reciprociteta uključuju se predsednik Džo Bajden kao i niz šefova resora i poznatih američkih zvaničnika - navodi se u saopštenju.

Na sankcionoj listi, pored Bajdena, našli su se i:
- američki državni sekretar Entoni Blinken
- ministar odbrane SAD Lojd Ostin
- predsednik Združenog komiteta načelnika štabova američke vojske Mark Mili
- pomoćnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejkob Salivan
- direktor CIA Vilijam Berns
- portparolka Bele kuće Dženifer Psaki
- zamenik pomoćnika američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Dalip Sing
- direktorka Agencije za međunarodni razvoj Samanta Pauer
- sin predsednika SAD Hanter Bajden
- bivša kandidatkinja za predsednika SAD Hilari Klinton
- prvi zamenik ministra finansija Adevejl Adejemi
- predsednica upravnog odbora Izvozno-uvozne banke SAD Rete Džo Luis.

MISTERIJA RATA U UKRAJINI - ZAŠTO SU TURSKI DRONOVI TOLIKO EFIKASNI NA BOJNOM POLJU? "Barjaktar TB2" ostvaruje odlične rezultate u Ukrajini i sa lakoćom uništava ruske raketne bacače...

Kako ističe rusko Ministarstvo, ova odluka je kontra reakcija na rusofobični kurs aktuelnog rukovodstva SAD koje očajnički pokušava da sačuva američku hegemoniju.

- U najskorije vreme uslediće nova saopštenja o širenju sankcione liste koja će obuhvatiti najviše američke zvaničnike, vojna lica, zakonodavce, biznismene, eksperte i medijske ličnosti koje su rusofobno nastrojene ili koje doprinose podsticanju mržnje prema Rusiji i uvođenju ograničavajućih mera - ističe se u saopštenju MIP Rusije.

NEMOGUĆA MISIJA, ZAPAD NE MOŽE ISKLJUČITI RUSIJU SA INTERNETA! MOSKVA SE NE MOŽE UĆUTKATI, to što su im blokirali Fejsbuk, Tviter i Instagram ne znači ništa!

Kako je precizirano, uzvratne sankcije će biti usvojene istovremeno sa odlukama Vlade za zaštitu ruske privrede i njenog održivog razvoja.