16.03.2022.

21:34

Foto: Tanjug/AP

Planeta

SKINULI SU MASKU! Ljudi su progonjeni samo zato što su Rusi! PUTINOVE REČI ODZVANJAJU: Za razliku od njih, mi ćemo poštovati... (Video)

"Zabranjuju rusku muziku, kulturu, književnost, pokušavaju da ukinu Rusiju. Zapad je skinuo sve maske pristojnosti, ponaša se bezobrazno, pokazao je svoju pravu prirodu", naveo je Putin.

On je izjavio da se primećuje analogija sa antisemitskim pogromima nacista organizovanim u Nemačkoj tridesetih godina prošlog veka, "ali i poslušnika iz mnogih evropskih zemalja", koji su se pridružili nacističkoj agresiji na Rusiju tokom Drugog svetskog rata.

Protiv Rusije je pokrenut sajber napad velikih razmera, ljude hrane ogromnom količinom propagandnih falsifikata, rekao je Putin.

On je izjavio da je protiv Rusije pokrenut masivan napad u sajber prostoru, nezapamćena informativna kampanja, koja je uključivala globalne društvene mreže i sve zapadne medije, "čija se objektivnost i nezavisnost ispostavilo kao su mit".

"Vidimo poziciju onih stranih kompanija koje, uprkos bestidnom pritisku Sjedinjenih Američkih Država i njihovih vazala, nastavljaju da rade u našoj zemlji. Sigurno će dobiti dodatne mogućnosti za razvoj", rekao je Putin.

On je dodao da Rusija zna i one koji su "kukavički izdali partnere, zaboravili na odgovornost prema zaposlenima i klijentima u Rusiji", požurili da zarade iluzorne dividende učešćem u antiruskoj kampanji.

Za razliku od zapadnih zemalja, mi ćemo poštovati pravo na imovinu, poručio je Putin tokom sastanka o merama za socio-ekonomsku podršku ruskim regionima, javlja Itar Tas.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.

Bonus video: