• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije

16.03.2022

22:04 >> 15:47

RAT U UKRAJINI! Pet osoba, uključujući troje dece, ubijeno u napadu na studentski dom u Černigovu! GORI KIJEV! (FOTO, VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

RAT U UKRAJINI! Pet osoba, uključujući troje dece, ubijeno u napadu na studentski dom u Černigovu! GORI KIJEV! (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Dvadeset prvi dan specijalne operacije Oružanih snaga Rusije u Ukrajini. Raketni udari ruskih snaga na Kijev. Nastavljaju se pregovori delegacija Rusije i Ukrajine. Ruske trupe preuzele su kontrolu nad Berdjanskom

21.56 - Džonson sa princom Bin Salmanom o energetskoj stabilnosti

Britanski premijer Boris Džonson i prestolonaslednik Saudijske Arabije, princ Mohamed bin Salman složili su se danas da rade zajedno na obezbeđivanju stabilnih energetskih tržišta nakon ruske invazije na Ukrajinu, kao i na jačanju trgovinske, odbrambene i bezbednosne saradnje, saopšteno je iz Džonsonvog kabineta posle njegove posete Saudijskoj Arabiji.

„Premijer i prestolonaslednik su saglasni da sarađuju kako bi održali stabilnost na energetskom tržištu i nastavili prelazak na obnovljivu i čistu tehnologiju“, navodi se u saopštenju koje je preneo Rojters.


Kako je navedeno u saopštenju, britanski premijer se tokom posete pohvalno izrazio o napretku u relizaciji strateškog okvira Saudijske Arabije, "Vizija 2030", uključujući osnaživanje i zapošljavanje žena, ali je izrazio zabrinutost u vezi sa aktuelnim pitanjima u poštovanju ljudskih prava.

Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati se do sada nizu odazvali pozivima SAD da iskoriste svoje rezervne proizvodne kapacitete kako bi se ukrotilo ''divljanje'' cena sirove nafte koje preti da izazove globalnu recesiju usled ruskog napada na Ukrajinu, navodi Rojters.
Džavid je odgovorio da Britanija ima iskren odnos sa Rijadom, te da je takođe „važno priznati, sviđalo nam se to ili ne, da je Saudijska Arabija jedan od najvećih svetskih proizvođača nafte".

21.57 - Pet osoba nastradalo u napadu na studentski dom u Černigovu

Pet osoba, uključujući troje dece, ubijeno je u napadu na studentski dom u Černigovu, prenosi kijevski Indipendent.

Kažu i da su spasioci iz ruševina porušenog kompleksa, koji je bio meta ruskog granatiranja 13. marta, izvukli tela dvoje odraslih i troje dece.

21.16 - SAD:Rusija nastavlja ofanzivu, ne vidimo napredak pregovora

SAD nisu primetile da Rusija preduzima bilo kakve akcije u smislu deeskalacije svoje invazije na Ukrajinu, a koje bi mogle da nagoveste da je postignut napredak u pregovorima između ruskih i ukrajinskih lidera, izjavila je u danas portparolka Bele kuće Džen Psaki, prenosi Rojters.
Kremlj je danas saopštio da se predlog o demilitarizovanoj Ukrajini sa sopstvenom vojskom, poput Austrije ili Švedske, posmatra kao moguć kompromis.

"Ovo je varijanta o kojoj se trenutno razgovara i koja bi stvarno mogla da se smatra kompromisom", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi agencija RIA Novosti.

Šef ruske pregovaračke delegacije Vladimir Medinski rekao je ranije da Kijev na pregovorima predlaže da se na Ukrajinu primeni austrijski ili švedski model demilitarizovane zemlje, koja bi imala svoju vojsku.

21.06 - Peskov: Izjava o Putinu neprihvatljiva i neoprostiva retorika

Portparol Kremlja Dmitri Peskov izjavio je danas da je to što je američki predsednik Džozef Bajden okarakterisao ruskog lidera Vladimira Putina kao ratnog zločinca "neprihvatljiva i neoprostiva retorika", prenosi agencija TAS S.

Predsednik SAD prethodno je rekao novinarima u Vašingtonu da je ruski predsednik Putin ''ratni zločinac'', preneo je Rojters.

20.43 - Zelenski razgovarao sa oslobođenim gradonačelnikom

 

 

20.25 - Ukrajina: Oslobođan gradonačelnik Melitopolja

Ruske snage oslobodile su gradonačelnika grada Melitopolja kojeg su uhapsile prošle nedelje, saopštio je danas Andrij Jermak, šef kabineta predsednika Volodimira Zelenskog.

"Gradonačelnik Melitopolja Ivan Fedorov pušten je iz ruskog zatočeništva", objavio je Jermak na društvenim mrežama, prenosi Rojters.

Ukrajina je saopštila da su ruske snage prošlog petka kidnapovale Fedorova.

20.20 - Sirene za vazdušni napad odjekuju u Sumiju i Ahtirki.

20.12 - Bajden nazvao Putina ratnim zločincem

 

 

19.47 - Ukrajinski artiljerci uništili rusku bataljonsko-taktičku grupu kod Harkova

 

 

19.31 - Mariupolj

 

 

18.57 - Požar u Kijevu

 

 

18.48 - Bajden govorio o novoj pomoći Ukrajini

 

 

18.40 - Zelenski se opet obratio: "Pojačaćemo rad na privođenju okupatora pravdi"

 

 

18.28 - Novo granatiranje u Kijevu

 

 

18.27 - U bombardovanom pozorištu u Mariupolju bilo između 1.000 i 1.200 ljudi

Serhij Orlov, zamenik gradonačelnika Mariupolja, rekao je za Bi-Bi-Si da je rusko bombardovanje pogodilo gradsko dramsko pozorište, gde su civili bili skloni. On procenjuje da je tamo bilo između 1.000 i 1.200 ljudi. Broj poginulih je još uvek nepoznat.

18.21 - Bajden: SAD šalje Ukraijini 800 PVO sistema, 9.000 protivoklopnih sistema, dronove

"SAD će ove nedelje preneti odbrambenu pomoć Ukrajini u vrednosti od milijardu dolara, ona obuhvata 800 PVO sistema i 9 hiljada protivoklopnih sistema, dronove, 7 hiljada malokalibarskog oružja, 20 miliona municije", rekao je Džo Bajden, prenosi Raša Tudej.

18.18 - SAD: Sankcije za ruske oligarhe – lista od 50 imena

SAD su danas sa svojim saveznicima pokrenuli multilateralnu radnu grupu za sankcionisanje ruskih oligarha, čime je povećana saradnja na zamrzavanju njihove imovine, kao deo pojačavanja pritiska Zapada na Moskvu zbog njene invazije na Ukrajinu.

Sjedinjene Države su dostavile listu od 50 pojedinaca koji su prioriteti za Sjedinjene Države, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Ranije je javno objavljeno 28 imena sa liste, među kojima su ruski predsednik Vladimir Putin i ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, navodi Rojters.

18.14 - Nemačka u Slovačku šalje PVO rakete i 700 vojnika

Nemačka je u svoju NATO saveznicu Slovačku počela da prebacuje protivvazdušne raketne sisteme Patriot, da joj pruži dodatnu zaštitu dok traje rat u susednoj Ukrajini.

U Slovačku će u okviru NATO snaga otići i 700 nemačkih vojnika. Vozila sa opremom i oružanim sistemima krenula su u Slovačku u sredu, iz Husuma na severu Nemačke.

Sistem Patriot služi za protivavionsku, kao i za odbranu od taktičkih balističkih raketa i krstarećih raketa. Slovački parlament je u utorak uveče glasao za dolazak nemačkih i drugih vojnika iz zemalja NATO.

18.05 - Obraćanje Džen Psaki

 

 


18.03 - Bela kuća upozorava Indiju

Nakon što je priznala da potencijalni naftni sporazum Nju Delhija sa Rusijom ne bi predstavljao kršenje američkih sankcija, sagovornica Bele kuće Džen Psaki pozvala je Indiju da razmotri na kojoj strani želi da bude kada se piše istorija.

"Naša poruka bilo kojoj zemlji i dalje je 'pridržavanje sankcija koje smo uveli i preporučili'", dodala je, ponavljajući reči kongresmena Amija Beru koji je insistirao da "Indija ima odgovornost da osigura da njene akcije direktno ili indirektno ne podržavaju Putina."

18.01 - Putin razgovarao sa Pašinjanom

Putin je telefonirao Pašinjanu i razgovarao o primeni trilateralnih sporazuma o Karabahu, uključujući obnavljanje transportnih veza. Jermenski premijer je govorio o kontaktima u cilju normalizacije odnosa sa Azerbejdžanom i Turskom. Dogovorili smo se o skoroj poseti Pašinjana Rusiji.

17.41 - Švajcarska proširila sankcije Rusiji

Švajcarski savezni savet saopštio je da su vlasti zemlje proširile antiruske sankcije u vezi sa sprovođenjem specijalne operacije u Ukrajini. Švajcarska vlada je 16. marta saopštila da je šef Ministarstva ekonomije zemlje Gi Parmelin dodao više od 200 novih pojedinaca i organizacija na listu sankcija.

Ranije je ruski ministar finansija Anton Siluanov u intervjuu za RT Arabic govorio o merama podrške domaćoj ekonomiji u uslovima antiruskih sankcija.

17.41 - Rusi odbili napad na elektranu Kahovka

Ruska garda je zajedno sa ruskom vojskom odbila napad i zadržala hidroelektranu Kahovka u Ukrajini.

"U Kahovskoj hidroelektrani, koja se strateški gradi, nastavio se normalan život. Trupe ruske garde obezbeđuje zaštitu i bezbednost hidroelektrane“, navodi potporučnik.

Kako se saznaje, bataljonsko-taktička grupa Ruske Garde, zajedno sa vojnom jedinicom Oružanih snaga Rusije, uspešno je odbila napad "neonacista" koji su pokušavali da zauzmu selo.
Ranije je Nacionalna garda saopštila da je situacija u nuklearki Zaporožje pod punom kontrolom ruske vojske. Ukrajinski vojnici koji čuvaju selo predali su oružje.

17.35 - Fotografija srušenog pozorišta u Mariupolju

 

 

17.34 - Granatirano pozorište u Mariupolju

Ruska vojska je napala pozorište u Mariupolju gde se veliki broj građana krio, javljaju ukrajinski mediji.

"Veliki broj građana se krio od granatiranja, a za sada niej poznato koliko ljudi je poginulo pod ruševinama. Vode se borbe, ne znamo da li ima preživelih", rekao je Sergej Tartua.

16.59 - Sud u Hagu osudio Rusiju

Međunarodni sud pravde Ujedinjenih nacija u Hagu osudio je Rusiju i naložio da zaustavi vojnu operaciju u Ukrajini. Ta naredba je obavezujuća po međunarodnom pravu, VIŠE ČITAJTE OVDE!

16.51 - Pucnjava kod Zaporožja, ranjeno petoro civila, tvrde ukrajinski mediji

 

 


16.48 - U Rusiji je zabranjeno emitovanje BBC-ja.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova kaže da je to samo početak odgovora na informacioni rat Zapada!

16.46 - Zatvorite nebo nad Ukrajinom, i dalje traži Zelenski

 

 


16.46 - NATO: "Naterali smo Putina da promeni planove"

NATO je još jednom potvrdio da je ujedinjen u odluci da ne pošalje nijednog vojnika u Ukrajinu.

To je danas ponovio pred novinarima generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

Stoltenberg je rekao da je Putin potcenio snagu ukrajinske vojske, kao i ujedinjenost i hrabrost ukrajinskog naroda i vođstva te zemlje.

"Masivna podrška koju je Ukrajina dobila od NATO sad i u prethodnim godinama je nateralo Putina da promeni svoje planove i da razume da je brza pobeda u ovom blickrigu i preuzimanje kontrole nad Kijevom u nekoliko dana propala", rekao je on.

16.12 - "Kao nacisti u poslednjim danima Trećeg rajha"

Putin je u obraćanju rekao da je 14. marta izveden je raketni napad na centar Donjecka.

"Bio je to krvavi teroristički napad koji je odneo živote više od 20 ljudi. A takvi napadi traju poslednjih dana – udaraju po trgovima neselektivno, sa fanatizmom i pomamom osuđenih. To je kao nacisti, koji su u poslednjim danima Trećeg rajha pokušali da povuku što više nevinih žrtava sa sobom u grob", rekao je predsednik Rusije.

16.05 - Kod Nikolajeva je oboren još jedan ruski helikopter Ka-52, objavile su Kopnene Oružane snage Ukrajine

 

 

16.02 - EU zabranila transakcije 12 ruskih kompanija, tri su naftne

Evropska unija je uvela zabranu transakcija sa 12 ruskih kompanija u kojima država ima većinsko vlasništvo, a među kojima su i tri ruska naftna giganta, objavljeno je danas u Službenom listu EU.

U odluci piše da je zabranjeno direktno ili indirektno učešće u bilo kojoj transakciji sa pravnim licima u Rusiji koja su pod državnom kontrolom, u kojima država ima više od 50 posto vlasnistva, ili u kojima Rusija, njena vlada ili ruska centralna banka imaju pravo učešsća u dobiti, ili imaju sa njima značajne ekonomske odnose.

Na spisku kompanija kojima su uvedene finansijske sankcije nalaze se: Rosnjeft, Gaspromnjeft, operater naftovoda Transnjef, Ujedinjena avio korporacija, prozivođač autobusa, traktora i poljoprivredne mehanizacije Kamaz, korporacija za razvoj industrijskih tehnologija Rostek, Ujedinjena brodograđevinska korporacija, kao i brodograditeljska preduzeća Sevmaš i Sovkomflot.

Na listu privrednih društava sa kojima EU zabranjuje transakcije uvršćeni su i ruski vazduhoplovni holding OPK Oboronprom, proizvođač mašina Uralvagonzavod, kao i kompanija Almaz-Antei koja posluje u industriji naoružanja.

Zabrana se ne primenjuje na izvršenje plaćanja za ugovore sklopljene pre 16. marta 2022., kao ni na transakcije koje su preko potrebne za kupovinu, uvoz ili prevoz fosilnih goriva, posebno uglja, nafte i prirodnog gasa, te titanijuma, aluminijuma, bakra, nikla, paladijuma i rude gvožđa iz Rusije ili kroz Rusiju u Uniju, precizira se u Službenom listu EU.

16.00 - Ukrajina postala članica Energetske unije EU

 

 

15.50 - ZAHAROVA: Stravični ZLOČIN Amerikanaca koji je dugo bio TAJNA – vreme je da ga se podsetimo!

Opširnije čitajte OVDE.

15.20 - OGLASIO SE PUTIN! Zapad PODSTICAO Ukrajinu na KRVOPROLIĆE... Ali, ruska vojska UNIŠTILA PLANOVE Kijeva!

Opširnije čitajte OVDE.

14.57 - Ozloglašeni kanadski snajperista pod nadimkom “Vali” navodno je ubijen u Mariupolju. Prema nepotvrđenim informacijama, Valija su svega 20 minuta pošto je izašao na položaj likvidirali pripadnici specijalnih ruskih snaga Specnaz, opširnije OVDE.

14.50 - (VIDEO) ZELENSKI SE OBRAĆA AMERIČKOM KONGRESU! U najmračnijem vremenu za nas, za Evropu, pozivam vas da uradite što više 

Opširnije čitajte OVDE.

14.16 - Zarobljeni ukrajinski vojnici razgovaraju sa porodicama

 

13.50 - Lavrov sa Čavušogluom

Opširnije čitajte OVDE.

12:59 - Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski potpisao je ukaz o minutu ćutanja širom zemlje.

- Danas sam potpisao važan ukaz, o minutu ćutanja širom zemlje u čast svih poginulih u našem Otadžbinskom ratu. Svakog jutra u 9.00 časova. na celoj teritoriji naše države sećaćemo se Ukrajinaca koji su dali svoje živote. Vojnici i civili. Odrasli i deca. Svi! Svi koji bi još mogli da žive da Rusija nije započela ovaj rat - rekao je Zelenski u video poruci.

12:18 - "Model neutralnosti samo ukrajinski"

Član ukrajinske delegacije Mihail Podoljak je, komentarišući izjave Medinskog da je Ukrajina podnudila austrijski ili švedski model neutralnosti, rekao da model ukrajinske neutralnosti "može biti samo ukrajinski".

 

12.14 - Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu doputovao je u posetu Moskvi. U toku su razgovori sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom.  Opširnije čitajte OVDE

Ruski ministar je na početku sastanka rekao da se stavovi dve zemlje o Ukrajini ne podudaraju, ali da Moskva ceni napore Ankare.

Foto: Tanjug/AP

12.00 - Kijev nudi austrijsku ili švedsku verziju neutralnosti za Ukrajinu

Ideja da se u Ukrajini primeni austrijski i švedski model demilitarizovane zemlje može se razmatrati kao kompromis, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Opširnije čitajte OVDE.

11.50 - Održava se novi sastanak NATO

U Briselu je počeo novi sastanak ministara odbrane zemalja članica NATO. Sastanku prisustvuje i američki sekretar odbrane Lojd Ostin.

Podsetimo, šef NATO Jens Stoltenberg najavio je juče da će alijansa učiniti radikalnu promenu u svom stavu u Evropi zbog sukoba Rusije i Ukrajine.

11.15 - Rosgvardija je preuzela hidroelektranu Kahovskaja, ukrajinska strana ju je predala bez borbe, lokalna paravojna garda je položila oružje i otišla kućama, tvrdi ruska strana. Opširnije čitajte OVDE.

 

 

11.12 - Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras izjavila je danas da je skeptična u pogledu mirovnih pregovora između Rusije i Ukrajine.

“Skeptična sam u pogledu mirovnih pregovora budući da Putin još uvek vodi rat u Ukrajini. On mora da primeni prekid vatre i povuče svoje trupe da bi se ti mirovni pregovori shvatili ozbiljno", izjavila je Tras za BBC.

11.00 - Kijev: Ruski general Mitjajev poginuo u napadu na Mariupolj

General-major Oleg Mitjajev poginuo je u utorak tokom napada na Mariupolj, tvrdi danas savetnik u ukrajinskom ministarstvu unutrašnjih poslova Anton Geraščenko.

On je na Telegramu objavio fotografiju mrtvog generala, prenosi agencija AP. Prema rečima Geraščenka, Mitjajev (46) je komandovao 150. motorizovanom streljačkom divizijom i borio se u Siriji. Takođe, AP navodi da nema informacije iz Moskve, a BBC piše da nisu mogli da potvrde ovu vest.

10.23 - Potvrđen dolazak Bajdena na NATO samit

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg potvrdio je učešće predsednika SAD Džoa Bajdena na vanrednom samitu alijanse, koji će biti održan 24. marta u Briselu

Foto: Tanjug/AP

10.20 - Ovo je sudbonosni, epohalan momenat u modernoj istoriji! Lavrov OTKRIO GLAVNE TEME DANAŠNJIH PREGOVORA!

Delegacije Rusije i Ukrajine i danas će razgovarati i pokušati da postignu neku vrstu sporazuma. Prema rečima ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova, najvažnije teme su trenutno na stolu, a to je neutralan status Ukrajine, a koji je veoma povezan sa bezbednosnim garancijama koje Moskva traži. Opširnije čitajte OVDE.

09.40 - UDARAC NA VELIKU SILU: Sve tvrdnje su dezinformacije - da smo znali, sprečili bismo rat jer ni nama ovo stanje ne ide u prilog!

Kineski ambasador u SAD Ćin Gang izjavio je da kineska vlada nije znala da će doći do rata u Ukrajini. Opširnije čitajte OVDE.

09.05 - Novi presek: Za 24 sata ruska avijacija oborila tri aviona, četiri drona, uništeno 128 objekata

U poslednja 24 sata ruska avijacija i protivvazdušna odbrana oborili su u Ukrajini dva aviona Su-25, jedan MiG-29 i četiri drona, saopštio je predstavnik ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov. Opširnije čitajte OVDE.

09.00 - Crna Gora neka se spremi! Putin ima odgovor na proterivanje ruskog diplomate!

Rusija će odgovoriti na odluku Crne Gore da proglasi ruskog diplomatu personom non grata, rekao je danas Jurij Pilipson, direktor četvrtog odeljenja za Evropu pri Ministarstvu spoljnih poslova Rusije. Opširnije čitajte OVDE.

08.50 - SPREMA SE NOVI PLAN! Ovo nije upalilo... NATO izdao novo naređenje svojim komandantima!

NATO će danas reći svojim vojnim komandantima da izrade planove za nove načine odvraćanja Rusije nakon napada na Ukrajinu, i da razmotre razmeštanje dodatnih trupa i postavljanje protivraketne odbrane u istočnoj Evropi, prenosi Rojters pozivajući se na neimenovane zvaničnike i diplomate. Opširnije čitajte OVDE.

08.40 - Kijev jutros granatiran, urušila se 12-spratnica

Stambena zgrada od 12 spratova u Kijevu se jutros urušila, nakon što je pogođena ruskim granatama u kijevskom okrugu Ševčenkovski, javlja BBC. Opširnije čitajte OVDE.

08.30 - Iz Marijupolja do sada evakuisano 20.000 ljudi

Oko 20.000 ljudi uspelo je do sada da napusti opkoljeni Marijupolj humanitarnim koridorom, rekao je danas savetnik u ukrajinskom ministarstvu spoljnih poslova Vdim Denisenko.

Prema rečima zamenika šefa kabineta ukrajinskog predsednika Kirila Timošenka, građani su evakuisani sa oko 4.000 privatnih vozila od kojih je 570 otišlo u grad Zaporožje, dok su ostali provode noć u drugim mestima usput, prenosi AP.

07.52 - Raketni napadi na Kijev!

 

 

 

07.22 - Senat SAD označio Putina kao ratnog zločinca

Opširnije čitajte OVDE.

07:10 Zelenski se danas obraća Kongresu SAD
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski održaće virtuelno obraćanje američkom Kongresu u sredu, poslednje u nizu govora zapadnim liderima dok radi na podsticanju podrške svojoj opkoljenoj naciji.

07.10 - Pokrenut postupak isključenja Rusije iz Saveta Evrope

Lideri Saveta Evrope izjavili su sinoć da je "zbog neopravdane i ničim izazvane agresije Rusije na Ukrajnu", pokrenut postupak isključivanja Ruske Federacije iz Saveta Evrope, nakon što je ranije sinoć Rusija saopštila da je donela "svojevoljnu, izbalansiranu i promišljenu odluku" da se povuče iz te organizacije.

06.55 - Sirene za uzbunu u gradovina širom Ukrajine

06.36 - Snage Luganske Narodne Republike osigurale su bezbedni izlaz civilima iz grada Rubežnoje, izjavio je predstavnik odbrane LNR Ivan Filiponenko. Kako je rekao, u okviru ofanzive u pravcu Severodonjecka pružena je puna podrška tamošnjem stanovništvu i osiguran koridor kako bi oni mogli bezbedno da se evakuišu. Prema njegovim rečima, nekoliko porodica sa decom trenutno su smešteni u Lugansku.

06.18 - Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak uništavanja ukrajinske vojne tehnike i skladišta sa municijom u Černigovskoj oblasti. Takođe je objavljen snimak i kako ruski udarni dron uništava ukrajinsko oklopno naoružanje.

 

 

 

 

06.14 - Premijer Republike Krim Vladimir Konstantinov izrazio je uverenje da će zvanični Kijev priznati Krim čim se završi proces demilitarizacije Ukrajine. On je to izjavio povodom osme godišnjice od referenduma kada se Krim ponovo vratio u sastav Rusije.

„Možemo da budemo sigurni u to da će uskoro, čim se završi celokupna demilitarizacija Ukrajine, Kijev obavezno priznati Krim kao deo Rusije“, kazao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Granatiran brod u Azovskom moru, u bliizini Bresta neredi - beloruski oficiri pokazali nespremnost u borbi protiv Ukrajinaca? (FOTO, VIDEO)
Planeta

Granatiran brod u Azovskom moru, u bliizini Bresta neredi - beloruski oficiri pokazali nespremnost u borbi protiv Ukrajinaca? (FOTO, VIDEO)

Sedamnaesti dan specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini. Dan za nama obeležio je sastanak beloruskog i ruskog predsednika Aleksandra Lukašenka i Vladimira Putina u Moskvi povodom situacije u Ukrajini. Na zahtev Rusije održana je sednica Saveta bezbednosti UN povodom tvrdnji o "vojnim biološkim aktivnostima Sjedinjenih Država na teritoriji Ukrajine", što lideri Ukrajine i SAD negiraju

12.03.2022

22:14 >> 15:18

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija