• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

16.03.2022

08:24

SPREMA SE NOVI PLAN! Ovo nije upalilo... NATO izdao novo naređenje svojim komandantima!

Vesti

SPREMA SE NOVI PLAN! Ovo nije upalilo... NATO izdao novo naređenje svojim komandantima!

Podeli vest

NATO će danas reći svojim vojnim komandantima da izrade planove za nove načine odvraćanja Rusije nakon napada na Ukrajinu, i da razmotre razmeštanje dodatnih trupa i postavljanje protivraketne odbrane u istočnoj Evropi, prenosi Rojters pozivajući se na neimenovane zvaničnike i diplomate

Ministri odbrane sastaće se danas u sedištu NATO, i to nešto više od nedelju dana pre nego što se lideri savezničkih zemalja, uključujući američkog predsednika DŽozefa Bajdena, okupe u Briselu 24. marta.

Ministri će, takođe, saslušati ukrajinskog kolegu Oleksija Reznikova, za kojeg se očekuje da će se zalagati za dobijanje više oružja iz pojedinih zemalja NATO-a.

- Moramo da resetujemo našu vojnu poziciju za ovu novu realnost - izjavio je juče generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, navodeći da će ministri započeti važnu raspravu o konkretnim merama za jačanje bezbednosti članica NATO-a na duži rok i u svim domenima.

Iako je najmanje 10 najvećih članica NATO-a, uključujući SAD, Britaniju i Francusku, rasporedilo veći broj trupa, brodova i ratnih aviona na svom istočnom krilu i stavilo ih u pripravnost, Alijansa još mora da razmisli kako da se, srednjoročno gledano, suoči sa novom bezbednosnom situacijom u Evropi.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žile

pre 2 godine

OVO NE MIRIŠE NA DOBRO! AL DAJ BOŽE DA NAM SE SAŽALI SVEVIŠNJI! RUSI DOK SPAVAJU NEKO RADI,NE ZNAM KAKO RUSI MISLE DA SE ODBRANE! SPAVAJU OD 1997.,KADA NAS OVI ZLIKOVCI "UNIŠTAVAJU",PA IM SAD MEČKA NA NJIHOVA VRATA! SAMO ZNAM DA RUSIJA OVOM POGREŠNOM STRATEGIJOM NEĆE IMATI BRZO REŠENJE U UKRAINI. ILI TREBA DA UDRE JAČE,JER AKO OVIM RATOM DOČEKAJU JESEN,NEĆE BITI DOBRO ZA RUSKU FEDERACIJU!

VAŠINGTON PRIZNAO DA SU IMALI BIOLABORATORIJE U UKRAJINI! SAD uvode sankcije Kini zbog trgovine sa Rusijom, Moskva pravi koridore za izlazak civila! (FOTO+VIDEO)
Planeta

VAŠINGTON PRIZNAO DA SU IMALI BIOLABORATORIJE U UKRAJINI! SAD uvode sankcije Kini zbog trgovine sa Rusijom, Moskva pravi koridore za izlazak civila! (FOTO+VIDEO)

Specijalna operacija Oružanih snaga Rusije u Ukrajini traje već trinaest dana. U napadu ukrajinskih snaga na Donjeck srušena stambena zgrada, oštećena škola. Ministarstvo odbrane Rusije potvrdilo da se u Ukrajini razvijalo biološko oružje. Završena je treća runda pregovora Ukrajine i Rusije na poljsko-beloruskoj granici

08.03.2022

22:36 >> 15:55

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija