• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

16.03.2022

07:33

SENAT SAD OZNAČIO PUTINA KAO RATNOG ZLOČINCA!

Tanjug

Vesti

SENAT SAD OZNAČIO PUTINA KAO RATNOG ZLOČINCA!

Podeli vest

Američki Senat jednoglasno je usvojio rezoluciju kojom se ruski predsednik Vladimir Putin osuđuje kao ratni zločinac i osuđuje se ruska akcija u Ukrajini

U tekstu rezolucije se osuđuje “Ruska Federacija, predsednik Rusije Vladimir Putin, članovi ruske delegacije u Savetu bezbednosti, Oružane snage Rusije i ruski vojni komandanti zbog počinjenih flagrantnih akata agresije i drugih zverstava koja dostižu nivo zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina protiv naroda Ukrajine i drugih”, prenosi ruska agencija TAS S.

Na neuobičajenom međustranačkom glasanju upućen je poziv Međunarodnom krivičnom sudu u Hagu da ispita Putinovu odluku o napadu na Ukrajini, prenosi BBC. Lider demokratske većine u Senatu Čak Šumer je, uoči glasanja, izjavio da Putin treba da odgovara za "zverstva počinjena u Ukrajini".

Republikanski senator Lindzi Grejem, kreator ovog zakona, poručio je da će sa britanskim saveznicima i drugima raditi na stvaranju interne službe koja će otkriti javnosti koje su to ruske vojne jedinice angažovane u ratnim zločinima, kao i imena njihovih komandanata.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan63

pre 2 godine

Mogu samo da besne i da se razmeću svojim glupostima. Da li je bilo koji američki predsednik ikada odgovarao za silne ratove, vojne intervencije, državne udare, masovne civilne žrtve, ubistva stranih političara i razaranja drugih država, uključujući i našu 1999. godine? Pravi ratni zločinci su na toj strani, zaštićeni svojom izlizanom mantrom o odbrani demokratije i slobodnog sveta. USA je kancer koji je metastazirao širom planete i koji će je na kraju ubiti ako mu se istinski slobodne nacije ne suprotstave. Putin to čini i, da kažem, njegovi neprijatelji i planetarni zlotvori mogu samo da mu ga...da ne kažem šta.

Milos

pre 2 godine

Nije vam Putin Milosevic pa da mozete u Hag da ga oterate,pre ce biti da vas Kolumbo ponovo trazi. Nema vecih ratnih zlocinaca od Amerikanaca,pobise zene,decu i nevine civile u Iraku,Iranu,Avganistanu,Siriji i dan danas to rade i nikom nista.Samo vas ce ubrzo bozja ruka da stigne,umiracete bez vode i hrane,vas ce prirodne katastrofe da uniste,pa ce biti da trazite pomoc od male Srbije mi cemo biti veci od mnogih u Svetu.

Pera

pre 2 godine

Interesantno, kada USA napadne bilo koga i to bez ikakvog razloga, svet tapša. Svet nije ništa rekao da je indijansko stanovništvo istrebljeno, da je u Americi načinjen genocid, niko nije odgovarao, kada su starosedeoci Australije istrebljeni, niko ništa nije rekao, kada su francuzi napali Libiju, niko ništa nije rekao, kada su ameri napali malecnu i nemoćnu državu Liban, niko ništa nije rekao, kada su Ameri pobili 3 miliona vijetnamaca sa upotrebom hemijskih sredstava, niko ništanije rekao, kada su započeli ratove posle Drugog Svetskog Rata (36 ratova), niko ništa nije rekao. Probudio se necizam, praunuci nacista sada preuzimaju uloge svojih pradedova. Može li ikada da bude pravde na ovoj jadnoj planeti ????????

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak
Društvo

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak

Maturske večeri trebalo bi da budu smisao druženja i zabave, a sve češće se svode na brendiranu odeću i skupocene automobile, preteranun šminku i nakit. Generacija Z, svakodnevno nas baci u rebus materijalističkim prohtevima, a njihovi izazovi su sve veći zalogaj za roditelje koji žele da im ispune svaku želju, pa nas je tako jedna objava malo je reći, ostavila bez teksta.

28.04.2024

09:43

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija