• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

16.03.2022

15:15 >> 15:18

OGLASIO SE PUTIN! Zapad PODSTICAO Ukrajinu na KRVOPROLIĆE... Ali, ruska vojska UNIŠTILA PLANOVE Kijeva!

tajnug/AP

Vesti

OGLASIO SE PUTIN! Zapad PODSTICAO Ukrajinu na KRVOPROLIĆE... Ali, ruska vojska UNIŠTILA PLANOVE Kijeva!

Podeli vest

Ruska vojska uništila je planove ukrajinskih vlasti koje su nameravale da krenu u rat, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin navodeći da je vlastima u Kijevu različitim kanalima upućen predlog da povuku vojsku iz Donbasa, ali da oni to nisu hteli

On je dodao da su zapadni pokrovitelji Ukrajine podsticali Kijev na krvoproliće, isporučujući oružje i šaljući plaćenike, preneo je Sputnjik.

Na savetovanju o merama podrške regionima on je govorio o razlozima za pokretanje specijalne operacije u Ukrajini i naglasio da je Kijev sabotirao rešavanje krize mirnim putem.

"Operacija ide po planu. Taktika Ministarstva odbrane pokazala se kao potpuno opravdana. Čini se sve kako bi se izbegle žrtve među civilima “, rekao je Putin.

Ruski predsednik je rekao da pojava ruskih snaga na prilazima Kijevu nema nikakve veze sa namerom da se okupira Ukrajina.

Putin je ukazao i da je, kako kaže, pronacistički režim u Ukrajini u bliskoj budućnosti mogao da dobije nuklearno oružje na čijoj meti bi bila Rusija.


Zapad neće oprostiti Rusiji nezavisnu politiku i pokušaće da je dokrajči i naruši njen teritorijalni integritet, ali to neće uspeti Sjedinjenim Američkim Državama i njihovim saveznicima, rekao je ruski lider.


- Želim da kažem krajnje otvoreno: Iza licemernih razgovora i aktuelnih postupaka takozvanog kolektivnog Zapada stoje neprijateljski geopolitički ciljevi. Njima jednostavno ne treba snažna i suverena Rusija. Oni nam neće oprostiti naš nezavisan kurs ni to što štitimo naše nacionalne interese - rekao je Putin.
 

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija