21.03.2022.

17:46

Foto:

Planeta

RUSIJA I SAD NA IVICI! SLEDI PREKID ODNOSA, PA TREĆI SVETSKI RAT?! Bajdenove izjave o Putinu dovele Moskvu i Vašington DO TAČKE BEZ POVRATKA!

Američkom ambasadoru Džonu Salivanu, koji je pozvan u MIP Rusije, uručen je demarš i protestna nota 21. marta u vezi sa nedavnim neprihvatljivim izjavama koje je šef Bele kuće Džozef Bajden izneo na račun ruskog predsednika, navodi se u dokumentu.

MIP ističe da „takve izjave američkog predsednika, nedostojne državnika tako visokog ranga, dovode rusko-američke odnose na ivicu prekida".

- Upozorili smo da će neprijateljske akcije preduzete protiv Rusije dobiti odlučan i čvrst otpor - napomenuto je u saopštenju.

NIMALO NAVNO! ZAPAD NAMENIO UKRAJINI DVA SCENARIJA - PRETI NAM I VELIKI SUKOB, AKO... Veza Kijeva i Mila Đukanovića je...

Tokom razgovora o aktuelnim bilateralnim problemima, ambasadoru je postavljeno pitanje obezbeđivanja normalnih uslova za rad ruskih diplomatskih predstavništava u Sjedinjenim Američkim Državama, uključujući garancije za njihovo nesmetano funkcionisanje", dodaje Ministarstvo.

Podsetimo, tokom kratkog razgovora sa novinarima iz Bele kuće, dopisnik televizije „Foks njuz" pitao je Bajdena da li je, „nakon svega što smo videli", spreman da nazove svog ruskog kolegu ratnim zločincem. Američki lider je prvo odgovorio odrično i izašao iz prostorije, ali se zatim vratio, zatražio da se ponovi pitanje i rekao: „On je ratni zločinac".

AMERI PRAVE TAKTIČKU BAZU U ALBANIJI, DA LI JE SRBIJA U OPASNOSTI?! Iz nje mogu da kontrolišu Balkan, ali i... Hoće li služiti za obuku vojske lažne države?!

S tim u vezi, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da izjave predsednika SAD Džozefa Bajdena, koji je Vladimira Putina nazvao „ubilačkim diktatorom", „pravim nasilnikom", a nešto ranije i „ratnim zločincem", polako postaju lične uvrede upućene ruskom lideru.