• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/Mediji

21.03.2022

07:00

AMERI PRAVE TAKTIČKU BAZU U ALBANIJI, DA LI JE SRBIJA U OPASNOSTI?! Iz nje mogu da kontrolišu Balkan, ali i... Hoće li služiti za obuku vojske lažne države?!

Tanjug/AP

Balkan

AMERI PRAVE TAKTIČKU BAZU U ALBANIJI, DA LI JE SRBIJA U OPASNOSTI?! Iz nje mogu da kontrolišu Balkan, ali i... Hoće li služiti za obuku vojske lažne države?!

Podeli vest

Stara sovjetska vazduhoplovna baza u Albaniji trebalo bi da uskoro postane taktička baza za NATO operacije. To znači da će ova alijansa imati svoju bazu na Zapadnom Balkanu, a plan je da ona bude otvorena 2023. godine. Radovi su počeli u januaru na unapređenju vazduhoplovne baze u Kučovi

NATO i Albanija su obećali 50 miliona evra za bazu u Kučovi za koju se očekuje da će biti operativna do kraja 2023. godine.

Nalazi se 85 kilometara južno od Tirane i nazvana je po obližnjem malom gradu Kučova, koji se pod komunističkim režimom u Albaniji zvao Staljinov grad.

Podsetimo, Albanija je članica NATO od 2009. godine, a takođe i kandidat za članstvo u Evropskoj uniji. Ova zemlja se pridružila oštrim sankcijama protiv Rusije i osudila agresiju u Ukrajini.

Vojni analitičari upopzoravaju da pravljenje taktičke baza za NATO u neposrednoj blizini Srbije nije nimalo naivna stvar, tim pre jer se naša zemlja suočava sa nerešenim pitanjem KiM!

 - Istina, NATO nije saopštio koji će zadatak tačno biti nove baze. Verovatno će je koristiti za unapređenje albanske vojske, ali sa druge prosto i za pokrivanje dešavanja u širem reonu Balkanskog poluostrva, dakle i Srbije - kaže naš sagovornik!

AUUU, OVO NEĆE PROĆI BEZ... FRANCUZI OTELI RUSIJI 22 MILIJARDE EVRA! Pariz se igra vatrom, kao drži vezu sa Putinom, a onda "nož u leđa"!

Kako se može čuti u albanskim izvorima osim najmodernijih aviona u bazi će biti satasionirane i specijalne američke snage - elitne jedinice koje se koristite za udare iza neprijateljskih linija, ali i i obaveštajci!

SRPSKA ĆE PROGLASITI OTCEPLENJE 28. JUNA, ILI VEĆ 23. MARTA? London iskoristio Zagreb i pod oznakom "hitno i strogo pov" digao Zapad na noge! ČEMU OVAKVA LAŽ?!

Najvažnije pitanje je ipak da li ta baza predstavlja pretnju po Srbiju.

Strulnjaci ističu da je i Srbija članica Partnerstva za mir i da ima korektne odnose sa Amerikom, pa ne bi trebalo da imamo nečih većih problema. Osim u slulaju da na Balkanu, KiM doće do velikih problema i ne daj Bože ratnih sukoba...

Velika pretnja po našu zemlju biće ako se u toj bazi budu obučavale bezbednosne snage lažne države.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
inspektor

pre 2 godine

Srbija u suradnji sa Kinom bi trebalo da je vec napravila i otvorila veliku vojnu bazu za mirovne misije i borbu protiv terorizma i nacizma na Balkanu .

Milutin

pre 2 godine

Biće to legitimna meta rusko srpskih kosmičkih snaga

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija