29.03.2022.

23:11

Foto: AP/Tanjug

Planeta

MOŽE SE NAZVATI POZITIVNIM! OGLASIO se Zelenski i otkrio stav Kijeva posle pregovora Ukrajine i Rusije

Zelenski je poručio da Kijev ne vidi razlog da veruje rečima nekih ruskih predstavnika i rekao da Ukrajina može da veruje samo konkretnom rezultatu pregovora, prenosi Rojters.

Podsetimo, Medinskije nakon završetka pregovora najavio da će Rusija razmotriti ukrajinske predloge, kao i da će o njima će biti obavešten ruski predsednik Vladimir Putin

- Rusija je sugerisala da je sastanak Putina i Zelenskog moguć istovremeno sa parafiranjem mirovnog sporazuma od strane ministara spoljnih poslova - izjavio je Medinski nakon zvarpetka pregvora.

Šef ruske delegacije na pregovorima sa Kijevom u Istanbulu Vladimir Medinski izjavio je da su razgovori bili konstruktivni. On je dodao da Rusija čini dva poteza u pravcu deeskalacije situacije kao znak dobre volje prema Ukrajini - jedan je politički, jedan vojni.

- U vojnoj sferi to je drastično smanjenje borbenih aktivnosti u pravcu Kijeva i Černigova, a na političkom - mogućnost susreta Putina i Zelenskog prilikom parafiranja mirovnog sporazuma - naveo je šef ruske delegacije.

Rusija je, naveo je Medinski, dobila pisane predloge Ukrajine koji potvrđuju njenu težnju ka neutralnom i nenuklearnom statusu.

Opširnije čitajte OVDE.