• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije

29.03.2022

13:31 >> 22:39

Rusija otvorila koridore za evakuaciju civila iz Ukrajina, Putin i Makron razgovarali, zvršena prva tura pregovora u Tuskoj, ima nade za mir

Tanjug/AP

Vesti

Rusija otvorila koridore za evakuaciju civila iz Ukrajina, Putin i Makron razgovarali, zvršena prva tura pregovora u Tuskoj, ima nade za mir

Podeli vest

Trideset četvrti dan ruske vojne operacije u Ukrajini. Delegacije Moskve i Kijeva danas su u Istanbulu gde se nastavljaju pregovori. DNR tvrdi da ukrajinske snage koriste zabranje oružje! Rusi upozoravaju na plutajuće mine u Crnom moru, ukrajinska strana: Odbili smo 7 ruskih napada

22.37 - Rusija je počela da pomera veoma mali broj vojnika sa položaja oko ukrajinskog glavnog grada Kijeva, saopštio je danas Pentagon, uz ocenu da je to više bila promena položaja nego povlačenje ili povlačenje iz rata

Portparolka Bele kuće Kejt Bedingfild takođe je saopštila da Rusija preraspoređuje svoje trupe u Ukrajini, a ne povlači ih, prenosi agencija Rojters. Više o tome čitajte ovde! 

 

21.57 - Rusija je bez učešća Ukrajine evakuisala iz Marijupolja više od 108.000 stanovnika, saopštio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom general-pukovnik Mihail Mizincev.

21.55 - Eksplozija je odjeknula u selu Krasni Oktobar, kod Belgoroda, na granici sa Ukrajinom, saopštio je gubernator ruske Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov.

Tom prilikom, četiri osobe su povređene. U službi za vanredne situacije su saopštili Sputnjiku da je u pitanju ljudski faktor.

21.54 - Zarobljeni ukrajinski PVO sistem PU S-300 na Krimu.

21.37 - Luksembrug zamrznuo rusku imovinu vrednu dve i po milijarde evra Vlasti Luksemburga su u okviru sankcija zamrznule rusku imovinu vrednu dve i po milijarde evra, saopštilo je Ministarstvo finansija te zemlje.


Ministar finansija Luksemburga Juriko Bakes je informisao parlament o procesu implementacije sankcija Evropske unije protiv Rusije. Danas su operatori u Luksemburgu zamrznuli imovinu vrednu dve i po milijarde evra“, navodi se na Tviteru Ministarstva finansija Luksemburga.

 

21.22 - Rusija je otvorila koridore za evakuaciju civila i stranih državljana iz Ukrajine u pet pravaca, dok je Ukrajina odobrila dva i predložila devet dodatnih ruta, izjavio je danas načelnik ruskog Komandnog centra za nacionalnu odbranu Mihail Mizincev.

"Rusija je danas od 10 časova otvorila koridore za evakuaciju civila i stranih državljana u pravcima iz Kijeva, Černigova, Sumija, Harkova i Marijupolja", rekao je Mizincev, prenosi agencija TAS S.

On kazao da je Ukrajina odobrila samo dva humanitarna koridora koje je predložila Rusija, a da nijedan od njih nije vodio ka Rusiji.

"Kijev je najavio otvaranje devet dodatnih koridora ka Zaporožju i Poltavi", rekao je Mizincev i dodao da je Rusija pristala na te predloge.

Poručio je da na svim rutama, uključujući i one koje je najavila Ukrajina, ruske oružane snage nastavljaju da se pridržavaju režima prekida vatre.

19.10 - Rusija počinje da povlači određene snage iz oblasti oko ukrajinskog glavnog grada Kijeva u okviru, kako SAD ocenjuju, velike promene strategije Moskve, izjavila su dva visoka američka zvaničnika za CNN.

Ruske snage koje se sada povlače iz nekih oblasti sa severa fokusiraće se na jug i istok.

SAD već posmatraju ova kretanja koja su u toku, uključujući taktičku grupu ruskog bataljona koji napušta okolna područja oko Kijeva.

Ministarstvo odbrane Rusije odlučilo je da radikalno smanji borbena dejstva na kijevskom i černigovskom pravcu, izjavio je zamenik ministra odbrane Aleksandar Fomin.


On je rekao da je takva odluka doneta zbog činjenice da pregovori o pripremi sporazuma o neutralnosti i nenuklearnom statusu Ukrajine, kao i o davanju bezbednosnih garancija Ukrajini, prelaze na praktičnu ravan i uzimajući u obzir principe o kojima je razgovarano tokom današnjeg sastanka delegacija Rusije i Ukrajine u Istanbulu, prenele su RIA Novosti.

SAD procenjuju da će Rusija pokriti njihovo povlačenje vazdušnim i artiljerijskim bombardovanjem prestonice, rekao je jedan od zvaničnika.

Američki zvaničnici upozoravaju da bi Rusija uvek mogla ponovo da vrati snage ako uslovi borbe to dozvole.

 

19.00 - Poljska je odobrila nacrt zakona kojim će se zabraniti uvoz ruskog uglja, Izjavio je danas portparol vlade Pjotr Miler

Ova zemlja je pozivala partnere iz Evropske unije da uvedu embargo na kupovinu ruskih energenata, ali nije uspela da ih ubedi da to učine, navodi britanski javni servis BBC, dodajući da je Miler rekao da vlada u Varšavi ne može više da čeka EU i da je odlučila da deluje jednostrano.

Više o tome čitajte ovde! 

18.39 - Dopisnik ruskog lista "Izvestija" Rodion Severjanov ranjen je u nogu u blizini Mariupolja, objavio je danas ruski dnevnik na svom Telegram kanalu.

"Rodion Severjanov, dopisnik ''Izvestije'', ranjen je u blizini Mariupolja. Snajperski metak ga je pogodio u nogu", navodi se u saopštenju lista, preneo je TAS S.

18.38 - Spremni smo na sve scenarije kada je reč o isporukama ruskih energenata, uključujući i na to da Evropa odustane od njih, ali apelujemo na evropske zemlje da ne budu nepromišljene, izjavila je predsedavajuća Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko. Kako kaže, energenti će u tom slučaju biti preusmereni na druga tržišta

Nismo zainteresovani za potpunu obustavu izvoza ruskih energenata u Evropu, ali smo spremni na sve moguće opcije, ukoliko se Evropska unija ipak odluči na tako nepromišljen potez - objasnila je Matvijenkova.  Više o tome čitajte ovde! 

18.37 - Predsednici Francuske i Rusije, Emanuel Makron i Vladimir Putin, razgovarali su danas telefonom, a razgovor je trajao oko sat vremena, objavila je francuska televizija BFM.

Iz Jelisejske palate ranije je najavljeno da će Makron razgovarati sa Putinom o pitanjima organizovanja humanitarnih operacija radi evakuacije civila iz Mariupolja uz pomoć Grčke i Turske, prenosi TAS S. Više o tome čitajte ovde!

18.35 - Ruski gas će moći da se plaća samo u rubljama i niko ga neće isporučivati besplatno, rekao je portparol predsednika Dmitrij Peskov

- Kompanije moraju da razumeju promenjene tržišne uslove i potpuno izmenjenu situaciju koja je nastala u uslovima ekonomskog rata koji se vodi protiv Rusije. I, naravno, kompanije moraju da shvate da treba da kupuju za njihovu valutu, za evre, za dolare, da kupuju rublje i u rubljama plaćaju gas - rekao je portparol Kremlja novinarima. Više o tome čitajte ovde! 

18.11 - Čečnski lider Ramzan Kadirov ocenio je danas da ruska operacija u Ukrajini ne sme biti zaustavljena, da je potrebno završiti započeto i zauzeti Kijev.

"Mora se završiti ono što je započeto, ne zaustavljati se. Moramo ući u Kijev i zauzeti ga", rekao je Kadirov na velikom skupu vojnih snaga u glavnom gradu Čečenije, Groznom, prenosi RIA Novosti.

Još jednom potvrđujemo da smo spremni da idemo na bilo koje mesto kako bismo ispunili svako naređenje ma koliko bilo teško“, naglasio lider Čečenije.

Foto: Reuters

Mora se završiti ono što je započeto

18.09 - Ruski programeri napravili su alternativu Gugl Plej prodavnici (Google Play store), koja se zove "Nash Store" i planiraju da je pokrenu 9. maja, na Dan pobede u Drugom svetskom ratu, saopštila je danas organizacija koja stoji iza ove inicijative

- Nažalost, Rusi više ne mogu normalno da koriste Gugl Plej za kupovinu aplikacija i programeri su izgubili izvor prihoda - rekao je direktor projekata organizacije Digital Platforms Vladimir Žikov, prenosi Rojters. Više o tome čitajte ovde! 

 

17.05 - Specijalci su zarobili ukrajinske ekstremiste, koji su osumnjičeni da su mučili ruske vojnike u Ukrajini, izjavio je poslanik Državne dume Rusije Vladimir Šamanov na okruglom stolu „Svetske tradicione religije protiv ideologije nacizma i fašizma u XXI veku“.

Više o tome čitajte ovde! 

16.38 - Irska je zatražila od četiri visoka zvaničnika ruske ambasade da napuste zemlju, saopštilo je danas ministarstvo spoljnih poslova.

Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je ruskog ambasadora da ga obavesti da je od četiri visoka zvaničnika zatraženo da napuste zemlju“, prenosi Rojters.

Kako je navedeno u saopštenju, razlog za tu odluku je što njihove aktivnosti nisu bile u skladu sa međunarodnim standardima diplomatskog ponašanja.

16.35 - Belgija je odlučila je da protera 21 osobu koje su akreditovane kao ruske diplomate pri ruskoj ambasadi u Briselu i generalnom konzulatu u Antverpenu zbog navodne umešanosti u špijunažu i ugrožavanje bezbednosti zemlje, saopštila je danas ministarka spoljnih poslova Belgije, Sofi Vilmes.

Šefica belgijske diplomatije ovu odluku Savezne vlade iznela je pred Belgijskim federalnim parlamentom, a prenela ju je i na svom Tviter nalogu.

Proterane ruske diplomate moraju da napuste teritoriju Belgije u roku od 15 dana, dodaje se u izveštajima lokalnih medija.

Istovremeno, belgijski mediji prenose izjavu ruskog šefa diplomatije, Sergeja Lavrova, koji je poručio da je, kao odgovor na sankcije Zapada, i Belgija uvršćena u grupu ”neprijateljskih zemlja” i da će Belgijancima biti ograničena mogucnost ulaska u Rusiju.

Rusija je uključila Belgiju na svoju listu „neprijateljskih“ zemalja ranije ovog meseca nakon što je odobrila listu stranih država i teritorija koje „čine neprijateljske akcije protiv Rusije, njenih kompanija i građana“.

16.08 - Holandija proteruje 17 ruskih diplomata, saopštio je šef diplomatije zemlje Vopke Hukstra. Kako javljaju mediji, Belgija proteruje 21 ruskog diplomatu

Holanđani proteruju 17 ruskih obaveštajaca koji rade u ruskim predstavništvima u Holandiji kao diplomate“, napisao je Hukstra na tviteru.


On je izjavio da diplomate koje se proteruju „predstavljaju pretnju bezbednosti“.

"Belgija proteruje 21 ruskog diplomatu za špijunažu ili pretnju bezbednosti", javlja belgijska televizija RTBF.
Nema drugih detalja.

 

15.58 - Ukrajina je zatražila da finalna odluka o sporazumu sa Rusijom bude formalizovana na sastanku šefova država, izjavio je danas šef ruske delegacije na pregovorima sa Ukrajinom i pomoćnik predsednika Vladimir Medinski.

- Dobili smo pisani predlog ukrajinske delegacije koji je, koliko sam razumeo, usaglašen sa rukovodstvom zemlje, a koji se svodi na sledecće. Ukrajina se proglašava trajno neutralnom državom pod međunarodnim garancijama, u cilju neutralnosti i vanblokovskog nenuklearnog statusa. Dalje, dat je spisak država garanata koje garantuju bezbednost Ukrajine - naveo je Medinski, prenose Izvestija.

Prema ukrajinskom predlogu, samo šefovi država mogu postići konačan konsenzus i lično ga formalizovati.

- Ovo nikako nije odredba sporazuma, ovo je predlog ukrajinske strane, koji smatramo konstruktivnim korakom ka pronalaženju kompromisa i koji će Rusija razmotriti i dati odgovarajući odgovor - dodao je Medinski.

 

 

 

15.05 - Runda direktnih  rusko-ukrajinskih pregovora u Istanbulu je završena, biće nastavljena u video formatu, rekao je izvor Sputnjika.

15.00 - Medinski je preneo pisane predloge primljene od ukrajinske delegacije:

▪️ Ukrajina je proglašena trajno neutralnom, vanblokovskom, nenuklearnom državom pod međunarodnim pravnim garancijama, predat spisak zemalja garanta

▪️ Bezbednosne garancije ne važe za teritoriju Krima i Donbasa, odnosno Ukrajina neće pokušati da ih vrati vojnim putem - to ne odgovara ruskom stavu, ali Kijev je formulisao svoj pristup

 

 

▪️ Ukrajina se neće pridruživati vojnim savezima, razmeštati strane vojne baze i kontigente i održavati vojne vežbe bez saglasnosti zemalja garanta, uključujući Rusiju

▪️ Rusija se ne protivi ulasku Ukrajine u EU

▪️ Ukrajina traži konačnu odluku na sastanku šefova država dve zemlje

14.20 - Poruka Rusa nakon pregovora: Drastično skraćujemo borbena dejstva oko Kijeva i Černigova

Ministarstvo odbrane Rusije odlučilo je da drastično smanji borbena dejstva na kijevskom i černigovskom pravcu, saopštio je zamenik ministra odbrane Rusije Aleksandar Fomin nakon rusko-ukrajniskih pregovora u Istanbulu. 

Više o tome čitajte ovde! 

13.47 - Ruska delegacija izlazi iz palate Dolmabahče po završetku prvog dana pregovora. Tu je i Roman Abramovič.

Uskoro se očekuju izjave povodom prvog dana rusko-ukrajinskih razgovora.

 

 

 

 

 

 

 

13.32 - Delegati Rusije i Ukrajine razgovarali tri sata

Rusko-ukrajinski razgovori u Istanbulu su završeni, trajali su oko 3 sata, pišu turski mediji.

Više o tome čitajte ovde!

12.57 - Rusija: "Odgovorni za mučenje ruskih vojnika da odgovaraju", Ukrajina: Hitna istraga navodnog zlostavljanja zarobljenika

Rusija je protestovala tokom pregovora sa Ukrajinom povodom snimaka na kojima se vidi maltretiranje zarobljenih ruskih vojnika, a Ukrajinci su obećali da će preduzeti najoštrije mere, izjavio je danas šef ruske delegacije na pregovorima i pomoćnik predsednika Rusije Vladimir Medinski. On je rekao da su Ukrajinci prihvatili protest i obećali da će preduzeti najoštrije mere ako prvi uhvate one koji su počinili te ratne zločine, prenosi RIA Novosti.

Prethodno su se na internetu pojavili snimci na kojima se vide zarobljeni ruski vojnici koji su upucani u noge. Precizira se da se to dogodilo u jednoj od baza ukrajinskih nacionalista u Harkovskoj oblasti.

Ukrajina je obećala "hitnu istragu", nakon pojavljivanja video snimka na kojima navodno njeni vojnici pucaju na ruske zarobljenike. Pojavio se video snimak na kome se vidi kako ukrajinski vojnici navodno pucaju u kolena muškarcima, koji su očigledno ruski zarobljenici, tokom operacije u oblasti Harkova, prenosi CNN.

Na snimku dugom skoro šest minuta čuje se kako ukrajinski vojnici saopštavaju da su uhvatili rusku izviđačku grupu koja je delovala iz Olhovke, naselja u Harkovu, otprilike 30 kilometara od ruske granice. Da li je Kremlj video snimak zlostavljanja ruskih ratnih zarobljenika i da li Moksva planira da to pitanje pokrene na međunarodnom nivou? Dmitrij Peskov rekao je da oni koji su učestvovali u tim torturama podležu krivičnom gonjenju i da moraju da odgovaraju za svoje postupke.

12.48 - Raketa pogodila upravu u Nikolajevu

Najmanje tri osobe su poginule, a 22 su ranjene danas kada je raketa pogodila zgradu regionalne uprave u južnom lučkom gradu Nikolajevu u Ukrajini, saopštile su ukrajinske službe za vanredne situacije.

 

 

Kako su navele, spasioci su izvukli iz ruševina 18 ranjenih i nastavljaju rad na licu mesta, prenosi Rojters.

- Jedna ruska raketa pogodila je danas zgradu regionalne uprave u južnom ukrajinskom lučkom gradu Nikolajevu, zarobivši 11 ljudi ispod ruševina - izjavio je lokalni guverner Vitalij Kim.

 

 

- Uništili su pola zgrade. Izgubljena je celokupna zaliha IQOS (elektronskih cigareta)... Većina ljudi je nekim čudom pobegla. Osam civila je sada pod ruševinama i nadamo se da će (oni) biti izvučeni - izjavio je Kim, dodajući da su tri vojna lica takođe zarobljena.

11.55 - Ruski ministar odbrane Šojgu govori o prolećnoj regrutaciji

 

 

 

 

11.50 - Šojgu: Rusija će odgovoriti ako NATO isporuči avione Ukrajini

Rusija će adekvatno odgovoriti ako NATO Ukrajini isporuči borbene avione i sisteme protivvazdušne odbrane, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu. Opširnije čitajte OVDE.

11.40 - Blumberg: Zemlje NATO podeljene po pitanju dijaloga sa Putinom!

Zemlje-članice NATO imaju različita gledišta o tome da li vredi voditi dijalog sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o normalizaciji situacije u Ukrajini, objavila agencija „Blumberg “pozivajući se na izvore, dobro upoznate sa stavovima „sa obe strane Atlantika“, kao i na određene dokumente. Opširnije čitajte OVDE.

10.49 - Objavljene fotografije sa pregovora

 

 

10.48 - Kadirov uputio poruku iz Mariupolja:

"U Turskoj neće biti smisla pregovarati, potrebno je započeto privesti kraju."

 

10.38 - Pogođena zgrada uprave u Mikolajivu, ima zatrpanih

Glavna zgrada vlasti u Mikolajivu jutros je pogođena i oštećena raketnim udarom, navodi se u objavi na Telegramu regionalnog guvernera Vitalija Kima. Nema izveštaja o smrtnim slučajevima, ali se navodi da je osmoro ljudi zarobljeno ispod ruševina. Ukrajinski novinar Oleg Novikov objavio je slike s mesta događaja.

 

 

09.50 - Savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Mihail Podoljak rekao je da šefovi delegacija Rusije i Ukrajine razgovaraju o fundamentalnim odredbama

Paralelno, delegacije rade na čitavom nizu spornih pitanja, dodao je on.

 

09.45 - Razgovori Medinskog i Arahamije u četiri oka počeli su u Istanbulu, rekao je izvor Sputnjika.

 

 

 

 

09.40 - Abramovič tokom Erdoganovog pozdravnog govora

 

 

 

09.30 - Erdogan je rekaoda će turski ministar spoljnih poslova Čavušoglu ostati u Istanbulu kako bi "pružio podršku" pregovaračkim delegacijama Rusije i Ukrajine ako to bude potrebno.

 

09.20 - Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok rekla je da Nemačka treba da postane potpuno nezavisna od snabdevanja energentima iz Rusije.

 

09.10 - SAD raspoređuju šest aviona za elektronsko ratovanje EA-18G "Grouler" u Nemačku kako bi podržale kolektivne snage NATO, rekao je portparol Pentagona Džon Kirbi.

Zajedno sa avionima u Nemačku je stiglo i oko 240 vojnih pilota i tehničara.

 

09.00 - Pre početka pregovora Rusije i Ukrajine u Istanbulu, Abramovič je razgovarao sa Erdoganom u palati Dolmabahče, javlja dopisnik Sputnjika.

 

 

 

 

08.48- Ruska i ukrajinska delegacija stigle su u istanbulsku palatu Dolmabahče gde će biti održani pregovori.

Za ovim stolom vodiće se pregovori

 

 

08.43 - Stigao Erdogan

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan stigao je na mesto pregovora Rusije i Ukrajine u palatu Dolmabahče u Istanbulu.

 

 

08.43 - Snajperisti dežuraju na krovu ugrade u blizini palate Dolmabahče

 

 

08.30 - Ukrajina: Raketni napad na Ljubotin, kuce sravnjene sa zemljom

Ruske oružane snage izvele su raketni napad na grad Ljubotin na severoistoku Harkovske oblasti, saopštili su ukrajinski zvaničnici.

Kako su naveli, u napadu je sravnjeno sa zemljom nekoliko kuća, prenosi Bi-Bi-Si. Prema navodima kancelarije regionalnog tužioica u Harkovu, povređeno je sedam osoba. Iz ruševina je izvučeno telo jedne osobe.
 

07.21 - DNR: Ukrajinci granatirali Donjeck iz zabranjenog oružja

Ukrajinske trupe u sedam ujutro su granatirale Petrovski okrug Donjecka, ispalivši osam granata kalibra 122 mm, koje su zabranjene Minskim sporazumima, saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.
Ukrajinske snage takođe su granatirale Mihajlovku u DNR minama kalibra 120 mm, dodaje se u saopštenju predstavništva.

06.48 - Ukrajinska vojska: Odbili smo 7 ruskih napada
Ukrjinska vojska objavila najnoviji izveštaj tvrdeći da su njene snage izvele uspešne protivnapade u nekim smerovima.

Tokom proteklog dana sprečeno je ukupno 7 ruskih napada, a uništeno je 12 tenkova i 10 borbenih vozila, navodi ukrajinska vojska

06.45 - Sve je stalo: Crna Gora suočena s posledicama rata u Ukrajini
Crna Gora dugo je bila magnet superjahtama, turistima i ruskim špekulantima na tržištu nekretnina, ali sada se suočava s neizvesnom budućnošću, javlja hrvatska agencija Hina, prenosi Index.hr.

06.07 - Ukrajinska delegacija stigla u Istanbul

Ukrajinska delegacija doputovala je noćas u Istanbul u Turskoj na mirovne pregovore sa ruskom stranom. Delegaciju predvodi ukrajinski ministar odbrane Oleksej Reznikov, tu je i Mihajlo Podoljak, šef kabineta predsednika.

Oni kažu da je njihov glavni prioritet da obezvede prekid vatre, iako postoji skepsa o tome je li to verovatno. Domaćin razgovora biće turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Sastanak bi trebalo da počne u utorak u 10:00 po lokalnom vremenu. Rusija traži da Ukrajina, između ostalog, odustane od bilo kakve namere pridruživanja NATO-u. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenskij rekao je da je spreman na kompromis.

06.00 - Rusija: Postoji opasnost od plutajućih ukrajinskih mina u Crnom moru

I dalje postoji opasnost od plutajućih ukrajinskih mina duž obala crnomorskih država, zbog čega Rusija preduzima mere kako bi se obezbedila civilna plovidba u vodama Crnog, Azovskog i Sredozemnog mora, izjavio je šef Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije general-pukovnik Mihail Mizincev.

„U moreuzu Bosfor, kao i u Crnom moru, pored granice sa Bugarskom, Turska je otkrila dve mine. Srećom, ali i zahvaljujući budnosti i visokom profesionalizmu turskih stručnjaka, mine su dekontaminirane, a brodovi koji prolaze kroz crnomorske moreuze nisu stradali“, rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milankukic

pre 2 godine

vec danima slusamo kako svi proteruju ruske diplomate i pitam sekad su ti takoyvani ljubitrlj mira sto slepo odryavaju AMERIKU jer ona je inicijator svih ratova jer samo rako opstaje insto nisu sami sebe proterali kad su napali SRBIJU koja se borila protiv terorista

sledeća vest

Vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postaje počasni građanin Prijepolja
Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postaje počasni građanin Prijepolja

Odbornici Skupštine opštine Prijepolje doneli su odluku da za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji Opštine Prijepolje u oblasti ekonomskog razvoja, infrastrukturnih projekata, podrške lokalnoj zajednici i unapređenju političkog dijaloga da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeli priznanje „Počasni građanin“ Opštine Prijepolje.

03.07.2024

22:24

Vesić i Čubrilović obišli radove na putu Bijeljina-Rača: Gradimo jače saobraćajne veze za bolji život svih građana
Politika

Vesić i Čubrilović obišli radove na putu Bijeljina-Rača: Gradimo jače saobraćajne veze za bolji život svih građana

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić, sastao se danas u Banjaluci sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Čubrilović, a zatim su zajedno obišli radove na deonici Bijeljina-Rača, budućeg auto-puta Beograd - Sarajevo, jednog od dva koja će povezati Srbiju i Srpsku, odnosno Bosnu i Hercegovinu.

03.07.2024

21:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija