• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

29.03.2022

11:50

ŠOJGU: FOKUSIRAMO SE NA GLAVNI CILJ! Rusija će imati adekvatan odgovor!

Reuters

Vesti

ŠOJGU: FOKUSIRAMO SE NA GLAVNI CILJ! Rusija će imati adekvatan odgovor!

Podeli vest

Rusija će adekvatno odgovoriti ako NATO Ukrajini isporuči borbene avione i sisteme protivvazdušne odbrane, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu

- Pratimo izjave lidera pojedinih zemalja NATO-a o njihovoj nameri da Ukrajini isporuče avione i PVO sisteme. Ako budu sprovedene, mi ćemo adekvatno reagovati - rekao je Šojgu, prenosi RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, tokom specijalne operacije ukrajinske snage su pretrpele značajnu štetu, vazduhoplovstvo i PVO sistemi su skoro uništeni, a mornaričke snage su „prestale da postoje“.

- Ostvarena je dominacija u vazduhu. Vazduhoplovstvo i PVO sistemi su praktično uništeni - napomenuo je ministar.

Foto: AP/Photo

Sergej Šojgu

Ostvareni glavni zadaci prve faze specijalne vojne operacije u Ukrajini
 

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je prošle nedelje pozvao NATO da Ukrajini da svaki stoti tenk i avion.

Ostvareni su glavni zadaci prve faze specijalne vojne operacije u Ukrajini, sada možemo da se fokusiramo na glavni cilj, a to je oslobođanje Donbasa, saopštio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

On je tokom konferencijskog poziva najpre govorio o toku specijalne operacije.

- Glavni zadaci prve faze operacije su generalno ispunjeni. Znatno je smanjen borbeni potencijal ukrajinskih Oružanih snaga, što omogućava da usredsredimo pažnju i glavne napore na postizanje glavnog cilja – oslobođenje Donbasa - naglasio je Šojgu.

Na Crnom moru stvorena realna pretnja civilnoj plovidbi
 

Istovremeno, Šojgu je rekao da ukrajinska vojska nepromišljeno koristi pojedine vrste oružja što stvara pretnju u različitim regionima, uključujući Crno more.
 

- Posledice toga što ukrajinske Oružane snage nepromišljeno koriste pojedino oružje manifestuju se u različitim regionima - ocenio je on. Ministar je, između ostalog, primetio da je „na Crnom moru stvorena realna pretnja civilnoj plovidbi“.
 

- Turska vojska je neutralisala dve morske mine u blizini obala Rumunije i Bosfora - podsetio je on.

BONUS VIDEO:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17