21.04.2022.

10:35

Foto: Reuters

Planeta

PUTIN UPUTIO POZIV MILITANTIMA U AZOVSTALJU!

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu saopštio je danas Putinu da je Marijupolj zauzet, kao i da je u "fabrici Azovstalj ostalo još oko 2.000 ekstremista". Ruski predsednik je rekao ministru odbrane da nema potrebe ulaziti u podzemne hodnike ispod fabrike, kao i da ruske trupe treba hermetički da blokiraju industrijsku zonu u Azovstalju.

"Smatram da je predloženo zauzimanje industrijske zone nepotrebno. Naređujem vam da ga otkažete“, rekao je Putin.

Putin je objasnio da je njegova odluka da se ne napada fabrika Azovstalj motivisana željom da zaštiti živote ruskih vojnika.

"Nema potrebe da se penjete u ove katakombe i puzite pod zemlju kroz industrijske objekte.Blokirajte ovu industrijsku zonu tako da muva ne može da prođe", saopštio je ruski predsednik.

Putin je takođe pozvao preostale ukrajinske borce u Azovstalju koji se još nisu predali da to učine i naglasio da će se Rusija prema njima odnositi s poštovanjem i da će pružiti medicinsku pomoć povređenima.

"Još jednom pozovite sve koji još nisu položili oružje da to učine. Ruska strana garantuje im živote i dostojanstven tretman u skladu sa međunarodnim pravnim aktima", izjavio je Putin, navodi britanska agencija.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut uživo u blogu na našem portalu.