• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

21.04.2022

22:47 >> 14:48

UHAPŠEN GENERAL CRNOMORSKE FLOTE! Azovstalj snimljen dronom, Zelenski odbija odlazak u Moskvu kod Putina... (FOTO, VIDEO)

Reuters

Vesti

UHAPŠEN GENERAL CRNOMORSKE FLOTE! Azovstalj snimljen dronom, Zelenski odbija odlazak u Moskvu kod Putina... (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Čečenski lider Ramzan Kadirov saopštio je da će metalurški kombinat „Azovstalj“ u Marijupolju danas preći pod kontrolu ruske vojske. U međuvremenu, nastavljaju se žestoke borbe duž celog donbaskog fronta, između ostalog u predgrađu Harkova i Marijupolja. Grad Rubežno oko koga je dugo vođena borba je praktično „očišćen“ od ukrajinske vojske

22.58 - Simonjenko: Rusija osvojila 42 sela u Donjecku, vratićemo ih

Ruske snage osvojile su 42 sela u regionu istočnog Donjecka, ali Ukrajina bi mogla da ih povrati, izjavila je danas savetnica šefa kabineta ukrajinskog predsednika Zelenskog, Olena Simonjenko. Ona je dodala da su ta sela pridodata spisku okupiranih mesta, javio je Rojters.

"To se dogodilo danas, ali naše snage bi mogle da ih ponovo osvoje već sutra", rekla je Simonjenko.

21.03 - Teritorija fabrike Azovstalj, snimljena dronom

 

 

 

19.56 - Kadirov objavio: "Mariupolj je naš"

U obraćanju se navodi da je grad očišćen od nacista i da je to učinjeno zahvaljajući njegovim hrabrim borcima.

19.54 - Zelenski zahvaljuje Bajdenu

 

 

19.20 - Zelenski: Ne dolazi u obzir da idem u Moskvu na direktne razgovore sa Putinom

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski isključio je mogućnost da otputuje u Moskvu na direktne razgovore sa ruskim liderom Vladimirom Putinom o okončanju rata u njegovoj zemlji.

"U ime svoje zemlje, bio bih spreman da posetim svako mesto na ovoj planeti. Ali, sigurno ne sada i sigurno ne Moskvu. To prosto ne dolazi u obzir", kazao je on za ruski medij Mediazona.

Dodao je da uprkos tome "pod drugim okolnostima i sa drugim vladarima u Moskvi, sve bi bilo moguće".

"Od sada, mnoge zemlje neće se više zamajavati pitanjem da li je neko dobar ili loš Rus. Svi Rusi će biti tretirani loše. Rusija je to postigla. Na kraju, nije moja stvar, ali to bi trebalo da užasava ruski narod", poručio je on.

19.02 - Zastava Donjecke Narodne Republike podignuta je na televizijskom tornju u Mariupolju

Grad je pod kontrolom vojske Rusije i DNR.

 

 


18.59 - Komandant ruske Crnomorske flote admiral Igor Osipov uhapšen u Rusiji

To se verovatno dogodilo posle gubitka krstarice "Moskva", prenosi Defens ekspres.

 

 

18.21 - U Zaporožju je preciznim udarima pogođen železnički most.

 

 

18.06 - Mapa ratovanja po Britancima

 

 

17.31 - Nemačka umesto artiljerije nudi minobacače

Nemačka je Ukrajini krajem marta poslala spisak oružja i opreme domaće proizvodnje koje može odmah da joj pošalje. Na lista sa 210 stavki vrednosti 307 miliona evra su oklopni transporteri i veliki minobacači, ali ne i tenkovi i teška artiljerija. Na spisku su protivoklopno oružje, granate, dronovi, oprema za ličnu zaštitu i municiju. Najteže oružje sa spiska je 12 minobacača kalibra 120 milimetara. Izostalo je, međutim, ono što Kijev traži: tenkovi, teška artiljerija, borbeni helikopteri ili avioni, navodi agencija dpa po uvidu u dokument od 29. marta.

17.20 - Izbio veliki požar u vojnoj zgradi u Rusiji: Petoro mrtvih...

 

 

17.14 - Novo obraćanje Kadirova

Draga moja braćo, zamenik Državne dume Ruske Federacije Adam Delimhanov, zamenik komandanta policijskog puka FFGKU "UVO VNG Rusije u Čečenskoj Republici" pukovnik policije Sultan Rašajev "Borac" i dragi mlađi brat Halid Kadirov planirali su jučerašnji napad na fabriku Azovstal.

Danas je vrhovni komandant Vladimir Putin otkazao napad na preduzeće i naložio da se fokusira na druge zadatke. Glavni cilj je već postignut, Banderaši i nacionalisti su blokirani u industrijskim zonama i neće nigde. Jedini izlaz je da se predaju. Nadam se da su dovoljno pametni da to urade.

 

 

16.38 Američki predsednik Džo Bajden rekao je da će brodovima koji su povezani sa Rusijom biti zabranjeno ulazak u američke luke. 

Rusija je proširila spisak sankcija građanima SAD i Kanade: Na spisku Kamala Haris i Mark Zakerberg...

16.09 - Evropski predstavnici u Borođanki

 

 


16.05 - Ukrajinska Vrhovna rada produžila ratno stanje za 30 dana

Ukrajinski parlament Vrhovna rada produžila je danas ratno stanje u Ukrajini, koje ističe 25. aprila, za još 30 dana, izjavio je danas poslanik Aleksej Gončarenko.

"Rada je produžila ratno stanje u Ukrajini za još 30 dana, od 25. aprila", objavio je na Telegramu Gončarenko, prenosi agencija TAS S.

15.19 - Britanska vlada najavila nove sankcije protiv ruskih generala

Britanska vlada najavila je danas novu rundu sankcija protiv ruskih vojnih generala odgovornih za, kako je navela, "počinjena zverstva" na prvoj liniji fronta.
Britanski Forin ofis saopštio je da se sankcije odnose na nekoliko ruskih generala i vojnih komandanata, uključujući potpukovnika Azatbeka Omurbekova.

15.19 - Vereščuk: Rusija predala Ukrajinaca,10 vojnika i devet civila

Rusija je predala Ukrajini 10 vojnika, uključujući dva oficira i devet civila u okviru razmene ratnih zarobljenika, izjavila je danas potpredsednica ukrajinske vlade Irina Vereščuk. "Ovog puta medju oslobodjenima je bilo ranjenih i... sada će moći da budu u potpunosti lečeni i da im se omogući rehabilitacija", napisala je ona na Telegramu, preneo je Rojters.

15.08 - Bajden najavio vojnu pomoć za Ukrajinu vrednu 800 miliona dolara

Predsednik SAD DŽozef Bajden najavio je danas dodatnu vojnu pomoć Ukrajini u iznosu od 800 miliona dolara.

"Danas najavljujem 800 miliona dolara za dalje povećanje sposobnosti Ukrajine da se bori na istoku, u regionu Donbasa", rekao je Bajden iz Ruzveltove sobe u Beloj kući, dodajući da će novi paket uključivati tešku artiljeriju i dronove kao i municiju, preneo je CNN.

Bajden je kazao da je Rusija preusmerila svoju kampanju na osvajanje nove teritorije na istoku Ukrajine, čineći priliv zapadne vojne pomoći od suštinskog značaja.

"Sjedinjene Američke Države i naši saveznici i partneri se trude što je brže moguće da nastave da obezbeđuju Ukrajini... oružje koje im je potrebno", rekao je Bajden.

15.00 - Dva helikoptera Mi-24 poletela su iz Belorusije ka Ukrajini

 

 

14.35 - Medvedev odgovorio Ukrajincima koji prete da će dići Krimski most u vazduh

13.50 - Otkriće u Mariupolju

Ukrajinske oružane formacije u Mariupolju imale su taktičke raketne sisteme "točka-U" sposobne da gađaju ciljeve u Taganrogu i Rostovu na Donu, rekao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu u četvrtak na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

- U grad je uneta velika količina teškog naoružanja, vojne opreme, uključujući tenkove, višecevne raketne bacače "smerč" i "uragan", artiljerijskih sistema velike snage, raketnih sistema "točka-U". "Točka-U" ima domet od 120 kilometara, a naš Taganrog je 94 kilometra od Mariupolja, glavni grad Južnog federalnog okruga Rostov je otprilike na istoj udaljenosti - rekao je ruski ministar.

 

13.22 - Arestovič: Rusija ne moze silom da zauzme čeličanu Azovstalj

Rusija je odlučila da blokira opkoljenu čeličanu "Azovstalj" u gradu Mariupolju, jer ne može da je zauzme silom, izjavio je danas savetnik ukrajinskog predsednika Aleksij Arestovič.

"Oni fizički ne mogu da zauzmu Azovstalj, to su shvatili, tamo su pretrpeli ogromne gubitke. Naši branioci ga i dalje drže", rekao je Arestovič na brifingu, prenosi agencija Rojters.

12.01 - Javili se Hrvati zarobljeni u Azovštalju, ovo je njihova poruka.

11.06 - Šojgu Putinu: U Mariupolju mirno, moguć povratak civila

Situacija u gradu Marijupolju je mirna, omogućava nam da započnemo uspostavljanje reda i mirnog života, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu tokom sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, istakavši da je moguć povratak civila, javlja agencija RIA Novosti.

10.40 - Putin pozvao ukrajinske borce u Azovstalju na predaju

10.17 - Trupe LNR stigle su do granica Harkovske oblasti i očistile put ka Harkovu

 

 

09.35 - Putin Šojguu: Otkaži napad na Azovstalj!

Ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku u četvrtak sa šefom ruskog Ministarstva odbrane Sergejem Šojguom nazvao je neprikladnim napad na industrijsku zonu Azovstalk u Mariupolju i naredio da se otkaže!

 

 

09.17 - Šojgu: Mariupolj oslobođen

09.00 - FSB: Sprečen teroristički napad na Krimu

 

 

08.12 - Britanci dali svoju ocenu ruske ofanzive u Donbasu

Ruske snage napreduju iz oblasti u Donbasu ka Kramatorsku, koji i dalje pogađaju raketni napadi, navodi se u saopštenju britanske vojske, piše agencija Rojters.

Visok nivo ruske vazdušne aktivnosti se nastavlja dok nastoji da pruži blisku vazdušnu podršku svojoj ofanzivi na istoku Ukrajine i da potisne i uništi ukrajinske sposobnosti protivvazdušne odbrane, objavilo je Ministarstvo odbrane Velike Britanije u redovnom biltenu.

 

 

07.12 - Kadirov: Danas pada "Azovstalj"

Čečenski lider Ramzan Kadirov saopštio je da će metalurški kombinat „Azovstalj“ u Marijupolju danas preći pod kontrolu ruske vojske.

Foto: Reuters

07.10 - Žestoke borbe na donbaskom frontu

Nastavljaju se žestoke borbe duž celog donbaskog fronta. Žestoke bitke u predgrađima Mariupolja i Harkova. Grad Rubežno oko koga je dugo vođena borba je praktično „očišćen“ od ukrajinske vojske.

 

 

07.09 - Napad na živinarsku farmu

Ukrajinska vojska izvela je napad taktičkim kompleksom „Točka U“ na živinarsku farmu u gradu Tokmak, Zaporoška oblast. Naneta je velika materijalna šteta.

07.07 - "Do ručka"

„Danas, do ručka ili posle ručka Azovstalj će biti u potpunosti pod kontrolom Oružanih snaga Rusije“, saopštio je Ramzan Kadirov na telegramu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
lol

pre 2 godine

po kadirovu mariupolj pada vec mesec dan skoro.. samo sto nije, svaki dan tako

Mile

pre 2 godine

Iz aviona se vidi da Putin i Rusija su gotovi. Skroz izgubili ovom agresijom na Ukrajinu! Gotovi su i tako nastavljaju napade u Ukrajini bez glave, bez nekog cilja. Stiglo ih kraj Ruske ere.

Marko

pre 2 godine

Kada će nama Rusija vratiti dug od 4 helikoptera koji smo platili, kada će nam vratiti NIS, državne pare koje su kod nih u banke, zlo koji su napravili po našem Banatu, laž za već poslati PVO 1999, hiljade tona još uvek neplaćenih jabuka, penale za Fiat 500L koji su odustali od kupovine ...itd Srbija treba Rusiji uvesti najgore moguće sankcije.

Markopan

pre 2 godine

Kada će nama Rusija vratiti dug od 4 helikoptera koji smo platili, kada će nam vratiti NIS, državne pare koje su kod nih u banke, zlo koji su napravili po našem Banatu, laž za već poslati PVO 1999, hiljade tona još uvek neplaćenih jabuka, penale za Fiat 500L koji su odustali od kupovine ...itd. Zna to naš predsednik Vučić sve... Srbija treba Rusiji uvesti najgore moguće sankcije odmah..

deda Raša

pre 2 godine

Nema toga što RUSI NE MOGU. Čekaju samo da KOLETERALNA bude što manja, to ne čini niko sem Rusa. Mislim da je došao kraj FAŠISTIMA.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17