• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/jutarnji/slobodna dalmacija

21.04.2022

12:27

HRVATI ZAROBLJENI U AZOVSTALJU! Dalmatinac Toni se iz katakombi javio prijatelju, svi strahuju, Čečeni nemaju milosti... "Bojim se da neće dobro proći..."

Reuters

Vesti

HRVATI ZAROBLJENI U AZOVSTALJU! Dalmatinac Toni se iz katakombi javio prijatelju, svi strahuju, Čečeni nemaju milosti... "Bojim se da neće dobro proći..."

Podeli vest

"Naš Toni iz Dalmacije javio mi se pre tri dana, on je komandant jedinice u Azovu. Napisao mi je..."

Među nekoliko stotina ukrajinskih marinaca i pripadnika bataljona Azov koji, utaboreni u kompleksu čeličane Azovstal u Mariupolju kao poslednjem utvrđenju opkoljenoga grada, već danima odbijaju žestoke raketne i vazdušne napade ruske vojske i čečenskih snaga, nalaze se najmanje četvorica Hrvata - i to jedan Dalmatinac i tri Slavonca.

Oni se u Mariupolju bore na strani bataljona Azov, a prema rečima sagovornika Slobodne Dalmacije, bivšega profesionalnog hrvatskog vojnika i pripadnika specijalnih jedinica koji je s njima u kontaktu bio poslednji put pre tri dana, "došlo je do blokade svih vesti od naših gore, nije dobro...".

"Naš Toni iz Dalmacije javio mi se pre tri dana, on je zapovednik jedinice u Azovu. Napisao mi je da su on i još trojica naših u tunelima Azovstala i da su ostali na minimalnoj municiji, da uzimaju od mrtvih Rusa kako bi mogli da se bore", rekao je, između ostalog, sagovornik Slobodne.

 

 

"Toni i ovi Slavonci su u Mariupolju, bojim se da neće dobro proći jer su kadirovci (čečenski borci koji se bore za Ruse pod vodstvom Ramzana Kadirova - op.a.) nabrušeni na njih, kao i ovi iz GRU-a (vojna obaveštajna služba Ruske Federacije - op.a.). Rekao je da ima puno civila u tunelima, a nemaju ni hrane ni vode, o municiji ne treba ni govoriti... Ostala naša ekipa je oko Kijeva i Donbasa, bar nisu u okruženju... Nije mi jasno zašto su ovi azovci ljuti na Volodimira Zelenskog, evo nekoliko dana nemam kontakte s njima, mislim na naše", govori nekadašnji vojni specijalac.

U sredu je u javnost izašla i videoporuka Sergeja Voline, komandanta ukrajinskih marinaca u Azovstalku, koji je rekao da je moguće da su braniteljima preostali "samo dani ili sati".

 

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut uživo u blogu na našem portalu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milan

pre 2 godine

joj sad cu zaplakati bas.zaboleme za hrvate neka ih ceceni raspore za primer.oce pare i da sebore za naciste a ovamo kukuju,ma pobite sve azovce do jednog,bez zivih.

ratko

pre 2 godine

jednom ustasa i nacista zauvek zlocinac sad vise nema da vas mi milujemo ovo su ceceni

Milutin Vranjski

pre 2 godine

Зло увек има своје право име, у овом случају то је - крват. Оно што су немци за Јевреје, украјинци су за Русе то су крвати за Србе. Зло увек треба уништити у корену - да се не понови!

deda Raša

pre 2 godine

Koja budala, udario na VELIKU RUSIJU i još se nada da će izbeći kaznu. Bojao se ti ili ne GOTOV SI USTAŠO. FAŠISTE treba eliminisati gde god da se našli. Živeo Kadirov Putko posebno.

Maca

pre 2 godine

Izgleda da svima sto "slave" zbog Tonija jer je "mrtav" ima da presedne veselje, javio se Toni u Split, reko da je borba stala a on od desetara napredovo u vodnika, i kaze da oni cecence nisu ni videli oko celicane, kaze sa njima se bore samo rusi a da su im civili kazali da cecenci samo pljackaju po Mariopolju, da ih se i rusi plase jer odma potezu oruzije....

ringispil

pre 2 godine

Barba Jure sace ceceni da ti ture. Sto si se najeo blitve do sada to ti je, od sada si samo hrana za crve.

Cika Sale

pre 2 godine

To je ono trazijo si ga nasao si ga ko te terao da trazis djavola kad si mogao mirno da se brckas u jadranu lepo vam je pre rekao vas general Hrvatske vojske da ne idete utamo da se necete vratiti a vi pametni nadam se da se necete izvuci i dacete dobiti sta ste trazili.

Pera

pre 2 godine

Pa gdje si Toni, sokole ? Kak si kaj ? Hoćeš da kolješ bez obzira gde i koga, a naročito Ruse ? Na moju žalost Rusi nisu kao Hrvati, poslaće tebe kući nakon nekog vremena tako da ćeš moći da ideš i za sledeće klanje. Nema šta, jedinica zla je "Jedan Hrvat". Ljubi te Plenković i tvoj HDZ.

UHAPŠEN GENERAL CRNOMORSKE FLOTE! Azovstalj snimljen dronom, Zelenski odbija odlazak u Moskvu kod Putina... (FOTO, VIDEO)
Planeta

UHAPŠEN GENERAL CRNOMORSKE FLOTE! Azovstalj snimljen dronom, Zelenski odbija odlazak u Moskvu kod Putina... (FOTO, VIDEO)

Čečenski lider Ramzan Kadirov saopštio je da će metalurški kombinat „Azovstalj“ u Marijupolju danas preći pod kontrolu ruske vojske. U međuvremenu, nastavljaju se žestoke borbe duž celog donbaskog fronta, između ostalog u predgrađu Harkova i Marijupolja. Grad Rubežno oko koga je dugo vođena borba je praktično „očišćen“ od ukrajinske vojske

21.04.2022

22:47 >> 14:48

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija