23.04.2022.

09:13

Foto:

Planeta

IZVOR IZ RUSKE VOJSKE: SASOVCI IZVRŠILI DESANT NA ZAPAD UKRAJINE! Dve grupe od 20 stručnjka za diverziju i partizansku borbu ubačene u Lavovsku oblast!

Kako je rekao, pripadnici te službe smatraju se jednim od najkvalifikovanijih stručnjaka u svetu u oblsti organizacije državnih prevrata, masovnih protesta i mitinga, organizacije ubistava političkih funkcionera, vrbovanja, ali i pripreme terorističkih akata.

„To nisu obični specijalci, to su intelektualci koji u svom sastavu imaju i ideologe, takoreći profesore, a ostali su stručnjaci iz raznih oblasti“, rekao je on.

Predstavnik ruske vojske je takođe rekao i da oni obično u zonama borbenih dejstava rade pod maskom medicinskih radnika ili humanitaraca.

Specijalna vazdušna služba, skraćeno SAS, je jedinica Britanske armije, osnovana 1941. kao puk, da bi 1950. rekonstituisana kao korpus. Ova jedinica je poslužila kao model za stvaranje mnogobrojnih specijalnih jedinica širom sveta.

Vrši veliki broj funkcija među koje spadaju tajno izviđanje, protivteroristička dejstva, direktna dejstva i prikupljanje obaveštajnih podataka.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut uživo u blogu na našem portalu.