27.04.2022.

17:07

Foto:

Planeta

"SIVI VUKOVI" KOJI SU UBIJALI RUSE U SIRIJI, STIGLI UKRAJINI! 10 DANA SE NIJE ZNALO... Turski nacionalisti sada jurišaju na Odesu, Nikolajev i Harkov!

„Učešće turskih ekstremno desnih nacionalista u neprijateljstvima na teritoriji Ukrajine potvrđuju i naši sagovornici koji imaju pristup presretnutim radio porukama.

Prve informacije o dolasku 3.000 „sivih vukova“ na ukrajinsko-poljsku granicu pojavile su se pre desetak dana, ali smo tek sada saznali da su oni već prebačeni na harkovski i odesko-nikolajevski pravac (podeljeni su na tri odreda po hiljadu boraca).

Kroz Žmerinku su prošli konvoji sa turskim militantima, zajedno sa teškom tehnikom i artiljerijom. Sagovornici projekta iz vojno-analitičkog bloka sugerišu da NATO kustosi kijevskog režima planiraju da iskoriste tursku „pomoć” za kontranapade kod Harkova i Nikolajeva.

S obzirom da je Turska ta koja snabdeva zločinački neonacistički režim ozloglašenim „Bajraktarima“, pojava ultradesničarskih „Sivih vukova“ na ukrajinskom frontu izgleda apsolutno logično. Štaviše, „Sivi vukovi“ imaju dosta iskustva u borbenim dejstvima protiv ruske vojske i njenih saveznika na Bliskom istoku'’, navodi Pegov u svom izveštaju.

Aktivisti ove ekstremističke organizacije svojevremeno su preuzeli odgovornost za pogubljenje ruskog pilota Olega Peškova u Siriji.