04.05.2022.

18:06

Foto:

Planeta

U BLISKOM OKRŠAJU "VAGNEROVACA" SA UKRAJINCIMA, PRVI DRUGE POKOSILI K'O ŽITO... Borba snimljena iz drona, NEMA GREŠKE! (Video)

Jedno od takvih mesta je Popasna u Luganskoj oblasti. Grad broji oko 20.000 vojnika. U utorak u večernjim časovima pojavio se i snimak žestoke bitke za jedno naselje u Popasni između ukrajinske vojske i kako je navedeno boraca ruske plaćeničke organizacije Vagner, koji su posle kraćeg sukoba i eliminacije žarišta zarobili oko 10 ukrajinskih vojnika, koje su zatim poveli u zarobljeništvo.

Snimak dronom prikazuje prvo rovove ukrajinske vojske koje se nalaze između kuća i gde pojedini vojnici u strahu od granatiranja napuštaju rovove koji su zatim zasuti najverovatnije minobacačkim minama. Dron se u jednom trenutku penje na veću sisinu i uočava određene ukrajisnke vojnike koji spas od granatiranje traže i polurazrušenim kućama. Interesantno je da je dronom i malom naselju pretražena sa visine skoro svaka kuća i dvorište da bi se uočilo gde se ukrajinski vojnici kriju. U jednom trenutku dron je uočio da iz jedne manje kuće ukrajinski vojnik se nalazi skriven što se na snimku drona jasno vidi.

U tom trenutku na mesto gde se nalaze skriveni ukrajinski vojnici približava pešadijsko odeljenje boraca kao je navedeno organizacije Vagner, koji preciznim taktičkim radnjama opkoljavaju dvorište u kome se nalaze skriveni vojnici.

Prvo sledi bacanje ručnih bombi i puškaranje sa zabarikadiranim ukrajinskim vojnicima, da bi u jednom trenutku usledilo opkoljavanje, prvo bacanje bombi, a onda i otvaranje vatre.

Snimak se nastavlja gde se vidi gomila ukrajinskih vojnika kako leže na zemlji sa rukama na leđima i kako sledi njihovo razoružavanje i skidanje pancira i vojne opreme.

Dron zatim opet nastavlja snimanje kako bi uočio da li se još negde krije ukrajinska vojska. Dron pri samom kraju snimka prikazuje kolonu zarobljenika kako sa rukama na glavi u koloni jedan za drugim odlaze u pratnji Wagnerovaca na zbirno mesto.