08.05.2022.

17:30

Foto:

Planeta

RUSI SKONCENTRISALI VELIKE SNAGE ZA "OFANZIVU S JUGA", LONDON UPOZORIO KIJEV! Ako Moskva ostvari zacrtani cilj, Ukrajina više neće postojati...

Sa „crvenim alarmom" da Rusi samo što nisu krenuli u „moćnu ofanzivu" jer već žestoko tuku Guljajpolje i opkoljavaju Orehovo.

Ovo se vremenski poklopilo sa izjavom ukrajinske ministarke Irine Verešćuk da u krugu metalurškog kombinata „Azovstalj" više nema civila. Mnogi su ovo - čak i sa ukrajinske strane - doživeli kao svojevrsni poziv armiji Donjecke Republike  i pripadnicima ruske vojske da unište sve koji se tamo još skrivaju (mahom u podzemlju te čeličane).

To se dovodi u vezu sa pretpostavkama i saznanjima da, pored Ukrajinaca iz neonacističkog puka „Azov", ima i dosta stranih najmanika, pa i visokih oficira bar iz tri zemlje - SAD, Britanije i Francuske.

Ovo bi zanačilo da su i te oficire njihovi otpisali i da su se, posle svega, odlučili za ono jezivo „Mrtva usta ne govore".

U prilog ovome može ići i činjenica da su ruski marinci ušli u krug kombinata i da ga uspešno „češljaju" i čiste, a da sve što je još ispred njih žpreoravajuž artiljerija i avio-bombe.

Ukrajincima se dobro ne piše ni na severozapadu Luganske Republike. Gube u bici za Lisičansk (do rata imao više od 102.000 stanovnika), a u Severodonjecku (106.000) je sa tri strane okruženo njih oko 4.000 (zajedno sa Lisičanskom - do 8000). Ako u zadnjem momentu ne dobiju naredbu da se odatle izvuku - svakog časa mogu biti zatvoreni u „fatalni kotao".

Sve vruće postaje i oko Odese.

Ukrajinski vojni vrh, kojim iz senke diriguju američki i britanski visoki oficiri, već dva dana pokušava da povrati kontrolu nad ostrvom Zmejnij koji od početka specijalne operacije drže Rusi, odnosno - ruska Crnomorska ratna flota.

Juče ih je pokušaj koštao dva aviona, a 7. maja još dva (Su-24 i Su-27), tri helikoptera Mi-8,  dva drona „Bajraktar" i jednog velikog desantnog čamca.

U sva tri helikoptera su se nalazili ukrajinski padobranci.

Nezvanično, samo ih je u ta tri helikoptera poginulo „najmanje 50".

Ruska vojska, inače, ponovo intenzivno tuče voje ciljeve po Ukrajini.

Raketirana je i fabrika za remont vojnih  aviona i dronova Bajraktar ??TB2 kod Odese.

U Nikolajevskoj oblasti odjeknule su tri eksplozije.

Više raketnih udara bilo je i po severoistočnoj Sumskoj oblasti.

Sve vesi iz Ukrajine možete pratiti na našem blogu uživo

Bonus video!!!