11.06.2022.

21:23

Foto: AP/Tanjug

Planeta

RUSIJA IMA JEDNU PREDNOST KOJU NIKO NE MOŽE ZAUSTAVITI U UKRAJINI! Izraelski obaveštajac tvrdi - Kremlj će po svom scenariju dovršiti započete ratne akcije

Rezultati ruske vojske i uspešan završetak specijalne operacije u Ukrajini zavise od delovanja ruskih vlasti, kaže bivši šef izraelskih obaveštajnih službi, poznati politikolog, vojno-politički ekspert Jakov Kedmi.

Prema mišljenju eksperta, rusko rukovodstvo ima ogromnu prednost u vođenju specijalne operacije na ukrajinskoj teritoriji. To će omogućiti da se dovrše akcije Ruske Federacije u Ukrajini po scenariju Kremlja.

“Rusija je sada u idealnoj situaciji! Niko te ne može zaustaviti. Osim ona sama. Mi u Izraelu to nemamo, uvek imamo UN, i povike „Stop!”.

Informer

“Sve imate u rukama svog političkog i vojnog vrha. Tako da vas niko, osim vas samih, ne može sprečiti da završite operaciju kako ste planirali”, naglasio je Kedmi u emisiji Večernje sa Vladimirom Solovjovom.

Istovremeno, politikolog je pre izvesnog vremena skrenuo pažnju da je pre ovakvih specijalnih operacija važno postaviti prave ciljeve i postići ih do kraja.

Ruska vojska je već preuzela kontrolu nad Hersonskom oblašću. Ukrajinski militanti nastavljaju da drže Harkov, koristeći lokalno stanovništvo kao živi štit. Vojska Rusije i Narodne milicije LNR i DNR  aktivno oslobađaju svoje teritorije od Oružanih snaga Ukrajine. Kao odgovor na odlučne akcije Rusije, zapadne zemlje su pojačale ekonomski pritisak na Moskvu.