15.06.2022.

11:52

Foto:

Planeta

RUSI DIGLI U VAZDUH SKLADIŠTE S NATO MUNICIJOM! Konašenkov se oglasio, "kalibri" doleteli do Lavovske oblasti i razneli depo u blizini sela Zoločiv!

 - Ruske visokoprecizne rakete velikog dometa „kalibar“ uništile su skladište municije u blizini sela Zoločiv, Lavovska oblast, namenjeno oružju koje su u Ukrajinu dopremile zemlje NATO-a - saopštio je on na konferenciji za medije, prenose RIA Novosti.

On je precizirao da je uništeno skladište municije za američke haubice M777, kalibra 155 milimetara, navode RIA Novosti. Pored toga, izvedeni su raketni udari po ukrajinskim avionima na aerodromu Voznesensk kod Nikolajeva.

Konašenkov je takođe saopštio i da je uništena strana vojna oprema dostavljena Kijevu u zoni železničkih stanica u DNR i Dnjepropetrovskoj oblasti.

Podsetimo, ministri odbrane zemalja članica NATO i drugih zemalja razgovaraju danas u Briselu o važnosti jačanja partnerstava, ali i o isporuci oružja Ukrajini koja traži značajno povećanje, kako bi zadržala ruske trupe na istoku zemlje, saopštili su zvaničnici Rojtersu.

Bitka za Severodonjeck, grad sa jedva više od 100.000 ljudi pre rata, trenutno je poprište najvećeg sukoba u Ukrajini, a Kijevu je potrebno 1.000 haubica, 500 tenkova i 1.000 dronova između ostalog teškog naoružanja, rekao je u ponedeljak savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak, navodi britanska agencija.