• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/rt/ria

02.06.2022

11:31

DRAMA STRANIH PLAĆENIKA U UKRAJINI! Konašenkov otkrio šta se dešava, dve ključne stvari su presudile!

AP/Photo

Vesti

DRAMA STRANIH PLAĆENIKA U UKRAJINI! Konašenkov otkrio šta se dešava, dve ključne stvari su presudile!

Podeli vest

Kijev sprečava odlazak stranih plaćenika sa teritorije Ukrajine., izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov

Prema njegovim rečima, značajan broj stranih boraca, suočen sa stvarnom borbenom situacijom i velikim gubicima među ukrajinskim trupama, radije napušta teritoriju Ukrajine što je pre moguće, ali ih kijevski režim na svaki mogući način sprečava da odu u inostranstvo.

On je takođe podsetio da strani plaćenici, u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom, nisu borci. Konašenkov je dodao da je „najbolje što ih čeka krivična odgovornost”.

 - Hitni pokušaji kijevskog režima da garantuje pravnu zaštitu plaćenicima, uključujući ih u spisak vojnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine ili Nacionalne garde, ili izdavanje novih pasoša državljana Ukrajine, neće spasiti nijednog od njih - rekao je Konašenkov.

Ministarstvo odbrane je navelo i da su Oružane snage Rusije uništile komandna mesta ukrajinskih nacističkih formacija "Kraken" i "Azov" u oblasti Harkov. 

Konašenkov je napomenuo da se do sada ukupan broj stranih plaćenika u Ukrajini skoro prepolovio sa 6,6 na 3,5 hiljada ljudi.

- Stotine stranih plaćenika u Ukrajini uništeno je ruskim visokopreciznim oružjem dugog dometa ubrzo po dolasku na mesta gde su prošli dodatnu obuku i koordinaciju taktičkih jedinica. Ali većina plaćenika je uništena u zoni borbenih dejstava zbog niskog nivoa obuke i nedostatka pravog borbenog iskustva - rekao je ruski general.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 1 godinu

Ana Brnabić, Premijerka Republike Srbije nema potrebe da se pravda ili vajka. Neka smeni tu plavušu iz ovih stopa i da joj se nikada ne omogući bilo kakvo rukovodeće mesto. Već je Grčić to najavio, dok je god ona na ministarskom položaju, radiće protiv Srbije. Dali je moguće da to vidimo samo ja i Djukanović??????

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija