16.06.2022.

09:57

Foto:

Planeta

"KINA ZNA ŠTA HOĆE I NE PUCA SEBI U NOGE... A ZAPAD, ONI PUCAJU SEBI U GLAVU!" Šokantno obraćanje iz Kremlja uzdrmalo Evropu, odbili ste Moskvu i sve uništili!

U sredu je predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao  telefonom sa kineskim liderom Si Đinpingom preneo je pres-sekretar šefa države Dmitrij Peskov. Prema njegovim rečima, Si Đinping pozitivno ocenio saradnju Moskve i Pekinga.

Kako navode iz Kremlja, oni su se složili da proširuju ekonomsku saradnju suočeni sa zapadnim sankcijama Rusiji. Portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je prokomentarisala taj razgovor, govoreći o pokušajima zapadnih zemalja da smanje svoje oslanjanje na rusku naftu i gas.

- Kina zna šta hoće i ne puca sebi u nogu. Dok zapadno od Moskve pucaju sebi u glavu. Zapad se izolovao od nas - rekla je Zaharova novinarima, prenosi Rojters.

Ona je rekla da je Rusija ranije imala stabilan stav prema "takozvanim zapadnim partnerima“, ali je rekla da je Zapad "odbio ovo partnerstvo i saradnju koja je bila od zajedničkog interesa“.

Informer

- Podrivani su svi fundamentalni principi na kojima je zasnovana strateška stabilnost i bezbednost. Sve je sam uništio Zapad - rekla je ona.