30.06.2022.

16:56

Foto: Informer/Fotomontaža

Planeta

VUČIĆEVE BOJAZNI ĆE SE OBISTINITI?! Stoltenberg upozorava: Moguć je TOTALNI RAT sa Rusijom!

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je da drastično povećanje broja borbeno spremnih vojnika Saveza na istočnom krilu za cilj ima da se osigura da predsednik Rusije Vladimir Putin ne proceni loše njihovu spremnost na delovanje.

- Živimo u ne samo opasnijem svetu nego i u nepredvidljivijem svetu. Živimo u svetu u kojem se odvija rat u Evropi i to s vojnim operacijama značajnih razmera - rekao je Stoltenberg i dodao:

- Ujedno znamo i da se situacija može pogoršati ako se ovo pretvori u totalni rat između Rusije i NATO-a. U tom slučaju videćemo smrt i destrukciju na nivou koji je mnogo gori od onog što vidimo u Ukrajini.

Podsećamo, srpski predsednik Aleksandar Vučić još na početku sukoba u Ukrajini najavio je da bi ovako nešto moglo da se desi.

Vučić je tada, nakon prvih propalih mirovnih pregovora Rusije i Ukrajine izrazio bojazan da će doći do rata mnogo širih razmera koji će potrajati.

- Mir nije nikome u interesu, jer niko ne želi da bude poražen. Biće dugotrajnog rata, bojim se samo da ne bude mnogo većih razmera - rekao je Vučić.