21.10.2022.

12:48

Foto: Reuters

Planeta

MASK ZAŽALIO ZBOG SVOJIH REČI! Provocirao Medvedeva na internetu, bivši ruski predsednik ga "vratio na fabrička podešavanja"

Američki milijarder Ilon Mask i bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev ušli su u sukob na društvenoj mreži Tviter.

Generalni direktor Tesle je pitao za situaciju na liniji fronta u Ukrajini, na šta ga je Medvedev pozvao u Moskvu na proslavu Dana pobede. Razmena je usledila u petak nakon što je Mask zahvalio na šaljivom komentaru koji je Medvedev dao o odlazećoj britanskoj premijerki Liz Tras.

On se nadovezao na šalu, pitajući Medvedeva: „Inače, kako je u Bahmutu?“ On je mislio na grad na liniji fronta u Donjeckoj Narodnoj Republici u Rusiji koji trenutno kontrolišu ukrajinske trupe.

„Vidimo se u Moskvi na Dan pobede!“ Medvedev je odgovorio. Termin „Dan pobede“ odnosi se na ruski nacionalni praznik 9. maj, koji obeležava poraz nacističke Nemačke, kada zemlja održava velike vojne parade u Moskvi i drugim većim gradovima.

Prvi deo onlajn razgovora između Medvedeva i Maska bio je o komentaru bivšeg predsednika o  kratkom mandatu Liz Tras na mestu britanskeg premijerke, koji je milijarder nazvao „dobar trol“. Medvedev je reagovao na ostavku Trasove ove nedelje tako što se oprostio od nje i čestitao „zelenoj salati“, aludirajući na popularnu šalu britanskog tablida Dejli star, koji je nedavno psotavio kladionicu sa fotografijom Trasove u salate i pitanjem "Može li Liz Tras kao britanska premijerka da nadživi zelenu salatu?".