09.11.2022.

03:33

Foto: Reuters

Planeta

TRAMPOVA MILJENICA GAZI DEMOKRATSKOG RIVALA U DŽORDŽIJI, spiskao je 15 miliona dolara za kampanju, ali slaba vajda!

Očekuje se da će kontroverzna republikanka iz Džordžije trijumfovati, iako je njen demokratski protivkandidat, vojni veterinar Markus Flouers, prikupio više od 15 miliona dolara donacija za kampanju!

Grin, bivša vlasnica građevinskog preduzeća, prikupila je skoro 12 miliona dolara za svoj ponovni izbor, a njena pobeda nije iznenađenje - tri četvrtine glasača u ruralnom 14. okrugu glasalo je za Donalda Trampa na izborima 2020. godine. 

Grin je svojevremeno na jednom portalu objavljivala tekstove koji podržavaju razne teorije zavere, uključujući i one potpuno sumanute gde se navodi da je Hilari Klinton "ubijala redom svoje političke protivnike, i da su masovna ubistva u SAD politički organizovana kako bi se narušio ustav te zemlje".

Podnela je i rezolucije za opoziv američkog predsednika jer je "zanemarivao dužnosti u Avganistanu“, ali i zbog "kršenja imigracionih zakona" i izazivanja bezbednosne krize, kao i zbog uzurpiranja nadležnosti Kongresa ignorisanjem odluka Vrhovnog suda.

Mardžori Tejlor Grin je kao kongresmenka u rezolucijama optuživala Bajdena da je zanemario svoju dužnost jer nije uspeo da obezbedi evakuaciju više hiljada američkih civila i državljana Avganistana, saradnika Amerikanaca kada su talibani preuzeli vlast u Avganistanu.

Važi za miljenicu bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa.

On je svojevremeno na jednoj konferenciji za štampu rekao da je Mardžori Tejlor Grin "pravi ratnik", zbog njenih napora da dokaže navodnu prevaru na predsedničkim izborima, kada je Bajden pobedio i postao novi predsednik SAD.