20.11.2022.

08:43

Foto: Printscreen/Twitter

Planeta

ON NIJE PRI SEBI, MORAMO GA OBUZDATI! Američki novinar OSUO PALJBU po Zelenskom, poručio Vašingtonu - samo JEDNA STVAR ga može naterati na pregovore!

„Pregovora neće biti sve dok Zelenski ne dođe sebi. A to će se dogoditi ako predsednik Bajden pozove Kijev i kaže da je sve gotovo. Bajden više ne može da se nosi sa političkim pritiscima. Republikanci su preuzeli kontrolu nad Predstavničkim domom. Kongres neće dozvoliti više ni dolar vojne pomoći za Ukrajinu. Zaliha je prazna – moramo da pregovaramo“, objasnio je Napolitano.

Riter se složio sa zaključkom domaćina, dodajući da bi u takvoj situaciji pregovori više ličili na predaju Ukrajine Rusiji.

Moskva je više puta nagovestila da je spremna za pregovore, ali je napomenula da je Kijev uveo zabranu pregovora na zakonodavnom nivou. Zelenski je rekao da je dobio signale od zapadnih partnera da Rusija želi direktne razgovore i da je ponudila javni format. Vašington, ako želi, može mnogo da uradi, uključujući i uticaj na Kijev u smislu većeg poštovanja, rekao je Dmitrij Peskov , pres-sekretar predsednika Rusije .