• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

20.11.2022

22:46

NOVI STRAVIČAN SNIMAK UKRAJINSKIH VOJNIKA! ZELENSKI: RUSKE SNAGE U TOKU DANA IZVELE SKORO 400 ARTILJERIJSKIH UDARA! (FOTO/VIDEO)

Twitter/Printscreen

Vesti

NOVI STRAVIČAN SNIMAK UKRAJINSKIH VOJNIKA! ZELENSKI: RUSKE SNAGE U TOKU DANA IZVELE SKORO 400 ARTILJERIJSKIH UDARA! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini, 270. dan

Zelenski: Ruske snage izvele skoro 400 artiljerijskih udara!

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da su ruske snage u toku današnjeg dana izvele skoro 400 artiljerijskih udara u istočnim regionima Ukrajine.
-Najžešće borbe, kao i ranije, vode se u regionu Donjecka. Iako je danas bilo manje napada zbog pogoršanja vremena, obim ruskog granatiranja je nažalost i dalje izuzetno velik, rekao je Zelenski, prenosi Rojters.
Zelenski je, u redovnom video obraćanju, istakao da ukrajinska vojska polako napreduje na teritoriji Luganske oblasti.

Ukrajinski predsednik je rekao da snage pod kontrolom Kijeva „dosledno i veoma proračunato uništavaju potencijal okupatora" na jugu zemlje, ali nije izneo detalje.
Ukrajina je u subotu saopštila da je oko 60 ruskih vojnika poginulo u artiljerijskom napadu na jugu zemlje, dodaje Rojters. 

Novi stravičan snimak ukrajinskih vojnika (VIDEO)

 

 

Ukrajinski militanti nastavljaju da snimaju video snimke sa maltretiranjem zatvorenika: novi video se širi po ukrajinskim medinima, gde je ruski borac verovatno bio zaključan u kovčegu.
Ovaj video se deli na svim ukrajinskim resursima, kao nešto smešno: čovek zavezan trakom u uniformi bio je primoran da legne u kovčeg za ovaj snimak.
Ne zna se tačno ko je na snimku. Tako su fašisti mogli da stave i civila koji je optužen za prorusku poziciju.

Nacisti plaćenici, milijardu fotografija u učinak u ratu truba

Na Telegramu je veoma popularan kanal „TrackANaziMerc" koji prati strane plaćenike u Ukrajini.
Na ovom kanalu se objavljuju informacije i fotografije nacista, na čijim se telima nalaze tetovaže s portretima Hitlera i Bandere, simboli vojske fašističke Nemačke, drugi nacistički simboli, kao i oznake fašističkih paravojnih formacija. Spisak zemalja čiji građani učestvuju u ovim jedinicama je veliki, oni dolaze iz SAD, Kanade, Latinske Amerike, Skandinavije, Evrope i Azije.
U julu je Ministarstvo odbrane Rusije objavilo da se 7.107 inostranih plaćenika nalazi u Ukrajini i da je većina iz Poljske. Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je izjavio da se od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini broj plaćenika smanjio više od tri i po puta. 

 

 

Kadirov: Formirana nova specijalna jedinica "Ahmat-1"

Lider Čečenije Ramzan Kadirov saopštio je da je u regionu formirana nova specijalna jedinica Ruske garde (Rosgvardije) „Ahmat-1", čiji su članovi iskusni vojnici i oficiri.
„Uspešno je završeno formiranje nove specijalne jedinice Ruske garde 'Ahmat-1'. U ovoj strukturi je otvoreno više od 2.000 novih radnih mesta", napisao je Kadirov na Telegramu.
Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine: Ruska vojska vodi ofanzivu u Donbasu
Generalštab VSU dao je kratak rezime dejstava na ratištima u Ukrajini. Z izveštaju se kaže da ruske jedinice izvode jurišna dejstva u rejonima naselja: Belogorovka, Kontroverzna, Jakovlevka, Bahmutskoe, Artjemovsk, Opitno i Kleščejevka.
Takođe ruske oružane snage su izvele 2 raketna udara,10 napada iz MLRS-a na položaje ukrajinskih trupa.
Češće objave upozorenja o vazdušnim napadima širom Ukrajine povezuju se sa poletanjem ruskih MiG-ova 31K koji mogu da nose rakete Kinžal.

Beloruski MUP: Likvidirati teroriste

Ministarstvo unutrašnjih poslova Belorusije povećalo je broj policajaca na granici sa Ukrajinom, saopštio je televiziji STV ministar policije Ivan Kubrakov.
-Što se tiče službe policajaca na granici, to nije novi zadatak, već smo ga više puta izvršili... Zajedno sa graničnim komitetom (Belorusije) štitimo naše granice. Danas smo posebno pojačali zaštitu granice sa Ukrajinom, rekao je ministar. 
Kubrakov je dodao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Belorusije dobilo nedvosmislen zadatak da likvidira teroriste koji bi pokušali da upadnu u zemlju iz inostranstva.
-Zadatak je jasno postavljen: ako neko pokuša da izvrši terorističke napade na teritoriji Republike Belorusije, ti zločinci će biti likvidirani. I ne može biti druge opcije, rekao je šef MUP-a.

U Ukrajini ratuje još 160 Belorusa na strani Kijeva

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je od 24. februara 208 Belorusa stiglo u Ukrajinu da se bore na strani Oružanih snaga Ukrajine u takozvanom puku Kalinovski.
Identifikovano je skoro 160 Belorusa koji učestvuju u neprijateljstvima u Ukrajini, izjavio je beloruski ministar unutrašnjih poslova Ivan Kubrakov.
Ministar je pojasnio da su zaposleni u GUBOPiK-u uglavnom angažovani na potrazi za zavijajućim Belorusima.
-Identifikovano je skoro 160 osoba koje su van (Belorusije - Sputnjik) i učestvuju u neprijateljstvima, rekao je Kubrakov na kanalu STV.

Šta je sve Amerika dala Kijevu

Američki Stejt department je objavio izveštaj o količinama i vrstama oružja koje je isporučeno Ukrajini od kraja februara, u vrednosti od 21,5 milijardi dolara.
- 236 artiljerijskih sistema: 142 haubice 155 mm M777A2, 36 haubica 105 mm i 38 sistema HIMARS (na slici);
- Više od milion artiljerijskih granata, više od 70 miliona metaka za malokalibarsko oružje;
- 15 helikoptera i 26 patrolnih čamaca;
- 20 minobacača 120 mm, 108,5 hiljada prenosnih raketnih sistema za borbu protiv oklopnih ciljeva i 1,4 hiljade prenosivih sistema protivvazdušne odbrane;
- 46 radara, 10,2 hiljade komada automatskog oružja;
- Ukupno je isporučeno više od 88 hiljada tona naoružanja;
- U te svrhe je obavljeno 878 letova za Evropu, korišćeno je 48 brodova i 4 hiljade prikolica, pokazuju podaci Stejt departmenta.

Foto: printscreen

Žestoke borbe na Kupjanskom pravcu i u Donbasu

U kupjanskom pravcu Oružane snage Rusije ubile su više od 20 ukrajinskih vojnika, a uništen jedan oklopni transporter i dva kamioneta.
U krasno-limanskom pravcu su u preventivnom udaru artiljerijskom vatrom na kolone ukrajinskih snaga koje su napredovale sprečeni pokušaji neprijatelja da napadnu tri taktičke grupe u LNR. Tokom proteklog dana u ovom pravcu ubijeno je više od 30 ukrajinskih vojnika i plaćenika, a uništeno tri oklopna vozila i pet pikapova.
U južnodonjeckom pravcu jedinice Oružanih snaga Rusije sprečile su pokušaje napada Oružanih snaga Ukrajine, pri čemu je ubijeno do 50 ukrajinskih vojnika i uništeno dva oklopna vozila, tri kamioneta i dva MT-LB (višenamenska laka oklopna vozila).
Operativno-taktička i vojna avijacija, raketne snage i artiljerija gađale su komandno mesto Oružanih snaga Ukrajine u Hersonskoj oblasti, kao i 62 artiljerijske jedinice na vatrenim položajima, ljudstvo i vojnu tehniku u 153 okruga.
U rejonu naselja Kramatorsk u Donjeckoj Narodnoj Republici visokopreciznim raketama ruska avijacija uništila je dva sistema „Himars".
Oružane snage Rusije pogodile su artiljerijski divizion Oružanih snaga Ukrajine u Harkovskoj oblasti, koji je gađao stambena naselja Belgorodske oblasti. Uništena su četiri američke haubice M777, a poginulo je više od deset ukrajinskih vojnika.
 
MO Rusije: Uništeno 6.700 oklopnjaka

Od početka rat ruske snage uništile su ukupno: 333 aviona, 177 helikoptera, 2.538 bespilotnih letelica, 388 protivvazdušnih raketnih sistema, 6.729 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 899 višecevnih raketnih sistema, 3.604 komada artiljerijskog oruđa i minobacača, kao i 7.293 jedinice specijalnih vojnih vozila.

Ruska avijacija dobila partiju lovaca Su-34, uskoro stiže još

Foto: Vikipedija

Vazdušno-kosmičke strane Rusije su dobile nove lovce Su-34, a do kraja godine će dobiti još jednu partiju aviona, saopštila je pres-služba ruske vlade, prenoseći izjavu generalnog direktora Ujedinjene korporacije za proizvodnju aviona Jurija Sljusara.
Lovac-bombarder Su-34 je predviđen za raketno-bombaške udare na kopnene ciljeve neprijatelja, kao i za uništavanje vazdušnih ciljeva. Vođene visoko precizne rakete „vazduh-kopno" HS-29 su predviđene za uništavanje uporišta i utvrđenih neprijateljskih ciljeva.

Kijev traži 200 tenkova, 300 BVP i rakete dometa 300 km

Savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Mihail Podoljak obratio se zapadnim zemljama sa molbom da Kijevu isporuče veliku količinu naoružanja.
- Potrebno nam je od 150 do 200 tenkova, oko 300 oklopnih vozila, sto artiljerijskih sistema, 50-70 višecevnih bacača raketa, uključujući američke Himarse, rekao je on televiziji "Frans 24".
Podoljak je na listu želja uvrstio i taktičke balističke rakete zemlja-zemlja MGM-140 ATAKMS koje mogu da pogađaju ciljeve na udaljenosti od oko 300 km. Kako prenosi televizija, Oružane snage Ukrajine trenutno imaju arsenal naoružanja koji može da pogodi ciljeve na udaljenosti od 80 km.

Francuska šalje raketne sisteme Ukrajini

U poslednje vreme Ukrajina je dobila od Francuske dva protivvazdušna raketna sistema Crotale, saopštio je ministar odbrane republike Sebastjen Lekornju.

Pariz je predao Kijevu i dva višecevna raketna bacača granata. Prema njegovim rečima, sada Ukrajina traži radare.

„Po ukupnoj vojnojh pomoći mi ulazimo u prvu petorku zemalja. Mi smo jedni od najvećih donatora, sa pomoći vrednoj 550 miliona evra“, rekao je on magazinu Le Journal du Dimanche.

BRITANCI PRIZNALI: Povlačenje iz Hersona besprekorno, Surovikin je doveo Ruse u red!

U centru Moskve izbio je požar

Požar je izbio na Komsomolskaja trgu, a rusko Ministarstvo za vanredne situacije objavilo je da se zapalila zgrada skladišta. "Dojava je primljena u 14:57 po moskovskom vremenu. Vatrogasci su odmah krenuli na gašenje. Dim je gust", saopštilo je ministarstvo. 

Kasnije su dodali da su vatrogasci dolaskom na mesto događaja utvrdili da je do požara došlo u skladišnom objektu od dva sprata. 

Tass izveštava da je došlo do intenzivnog gorenja zgrade skladišta između prvog i drugog kata. Vatrogasci spašavaju ljude zarobljene u zgradi u požaru. 

 

 

"Trenutno vatrogasci rade na spašavanju ljudi koji se nalaze unutar zapaljene skladišne ​​zgrade na Trgu Komsomolskaja i traže pomoć", rekao je izvor Tassu. Sedam osoba je evakuisano, a još dve su blokirane u zgradi. Površina požara trenutno iznosi oko dve hiljade kvadratnih metara.

Prema javno dostupnim informacijama u zgradi na adresi na kojoj je izbio požar nalazi se prodavnica nameštaja i rasvete, kao i cvećarna. 

DIREKTOR ELEKTROPRIVREDE ŠOKIRAO UKRAJINCE: Građani, napuštajte zemlju!

Grosi: Pod hitno prekinuti napade na Zaporošku nuklearku

Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju Rafael Grosi apelovao je da se „pod hitno prekinu“ napadi na Zaporošku nuklearnu elektranu, navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtu te agencije.

Foto: AP/Tanjug

 

- Vesti od našeg tima (eksperata Međunarodne agencije za atomsku energiju) juče i jutros su krajnje zabrinjavajuće. Na teritoriji te velike atomske centrale dogodile su se eksplozije, što je potpuno neprihvatljivo. Ko god da stoji iza toga, mora pod hitno to da prekine. Kako sam već mnogo puta rekao, igrate se s vatrom - naveo je Grosi.

PUTINOV PLAN ZA KRAJ RATA? Rusi razaraju gasna postrojenja Ukrajine!

Brifing Ministarstva odbrane Ruske Federacije

U kupjanskom pravcu Oružane snage Rusije ubile su više od 20 ukrajinskih vojnika, a uništen jedan oklopni transporter i dva kamioneta.

U južnodonjeckom pravcu jedinice Oružanih snaga Rusije sprečile su pokušaje napada Oružanih snaga Ukrajine, pri čemu je ubijeno do 50 ukrajinskih vojnika i uništeno dva oklopna vozila, tri kamioneta i dva MT-LB (višenamenska laka oklopna vozila).

Operativno-taktička i vojna avijacija, raketne snage i artiljerija gađale su komandno mesto Oružanih snaga Ukrajine u Hersonskoj oblasti, kao i 62 artiljerijske jedinice na vatrenim položajima, ljudstvo i vojnu tehniku u 153 okruga.

Oružane snage Rusije pogodile su artiljerijski divizion Oružanih snaga Ukrajine u Harkovskoj oblasti, koji je gađao stambena naselja Belgorodske oblasti. Uništena su četiri američke haubice M777, a poginulo je više od deset ukrajinskih vojnika.

NATO NASAMARIO ZELENSKOG: Avion pratio ukrajinsku raketu koja je eksplodirala u Poljskoj!

Ukrajinske snage izvele intezivan artiljerijski napad na Zaporšku nuklearku

Ukrajinske snage su izvele intezivan artiljerijski napad na Zaporošku nuklearnu elektranu, oštećeni su strateški objekzi, rekao je za Sputnjik savetnik generalnog direktora „Rosenergoatoma“ Renat Karča.
„Ispaljeno je 12 raketa. Znamo da je šest palo u bazen za hlađenje reaktora, a dva u suvo skladište nuklearnog otpada. Posledice napada za sada se ne mogu utvrditi, pošto postoji opasnost od novih napada“, rekao je Karča i dodao da niko od personala nije povređen.

 

 

PAKLENI PLAN UKRAJINE: Putin treba da nestane, a onda ofanziva na Krim!

Ukrajina HIMARS-om granatirala naselje Kremena

Ukrajinska vojska je u nedelju ujutru granatirala naselje Kremena u Luganskoj Narodnoj Republici, ispalivši raketu iz višecevnog sistema HIMARS, jedan civil je poginuo, saopštilo je Predstavništvo LNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi s ratnim zločinima Ukrajine.

 

 

PANIKA U RUSIJI! Ogroman vulkan samo što nije eksplodirao!

Žestoke borbe u Donjecku i Lugansku

Ukrajinska vojska izgubila je u protekla 24 sata do 55 ljudi, jedan tenk, tri oklopna transportera, dva artiljerijska uređaja i 17 automobila, saopštila je Narodna milicija Luganske Narodne Republike.

Narodna milicija Donjecke Narodne Republike je saopštila da su ukrajinske snage u protekla 24 sata izgubile više od 60 ljudi, tri tenka, dve haubice, dva punkta za upravljanje bespilotnim letelicama i osam automobila.

NIJE PRI SEBI, MORAMO GA OBUZDATI: Američki novinar osuo paljbu po Zelenskom!

Proglašena vazdušna uzbuna širom Ukrajine

NESTVARNI PODACI: Zapad u šoku zbog količine ruskih raketa!

Ukrajina gađala oblast oko Zaporoške nuklearke

"Rosenergoatom" je saopštio da je ukrajinska vojska u subotu gađala oblast oko Zaporoške nuklearke. Bilo je 12 udara, a povređenih nema.

 

 

Zelenski se obratio naciji

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je tokom onlajn obraćanja građanima da je najteža situacija sa električnom energijom u Kijevu, Odesi, Harkovu, kao i oblastima oko tih gradova.

Gradonačelnik Energodara razrešen dužnosti

Administracija Zaporoške oblasti smenila je gradonačelnika Energodara Aleksandra Volgu, preneo je TAS S izjavu neimenovanog gradskog zvaničnika.

"Volga je razrešen svojih dužnosti i zabranjen mu je dalji boravak na teritoriji te oblasti", rekao je izvor TAS S, koji tvrdi da je gradonačelnika dekretom razrešio guverner Jevgenij Balicki.

Volga nije potvrdio da je razrešen dužnosti, rekavši za TAS S da je na odmoru.

Ruska agencija nije navela razlog zbog kojeg je Volga smenjen.

Energodar je grad na istočnoj obali Dnjepra u regionu Zaporožje gde se nalazi najveća nuklearna elektrana u Evropi koja je od marta pod kontrolom ruskih snaga.

Ukrajinci granatirali Ilovajsk

Tokom protekle noći ukrajinske snage su granatirale naselja Ilovajsk, Koštanovo i Jakovljeku, saopšteno je iz Predstavništva Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi s ratnim zločinima Ukrajine.

Na Ilovajsk su ispaljena tri projektila iz višecevnih raketnih bacača HIMARS. Na Jakovljevku i Koštanovo ispanjeno je sedam projektila kalibra 152 milimetra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija