04.12.2022.

15:08

Foto: Tanjug/AP

Planeta

BRITANSKI OBAVEŠTAJAC UPOZORAVA KIJEV! Rusi su u IDEALNOJ situaciji, IMAJU VELIKU prednost, ako padne BAHMUT - NEĆETE GA VRATITI!

Ingram tvrdi da će vlažno vreme pomoći Rusiji da se odbrani od ukrajinskih napora da povrati zemlju i da će otežati napad snagama u Bahmutu u istočnoj Ukrajini.

On je u svojoj izjavi za Sky News rekao: „Zemlja kod Bahmuta je veoma močvarna. Ona usisava i lepi stvari. Guseničarska oklopna vozila su dizajnirana da imaju veću mobilnost na teškom terenu, ali čak i ona imaju svoja ograničenja."

„Ako želite da efektivno manevrišete oklopnim formacijama, onda morate da ih pomerate van puteva, preko zemlje. Veliko blato nastalo obilnim kišama pomaže odbrambenim operacijama Rusije u ovom trenutku. Vreme diktira kada će se dešavati sledeći veliki manevri“, zaključuje Ingram.

Bahmut, u regionu Donjecka, suočava se sa intenzivnim ruskim napadima od avgusta. Na svom dnevnom obaveštajnom brifingu, Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva je u subotu saopštilo da Moskva dejstvuje „ogromnom količinom vatrene moći“ duž linije fronta u blizini Bahmuta.