14.12.2022.

14:01

Foto: Reuters

Planeta

MISTERIOZNA SMRT U KATARU! Horor Britanaca na NAFTNOJ PLATFORMI, radnici ne mogu da dođu sebi - OVAKO NEŠTO U ŽIVOTU NISMO VIDELI!

Oba radnika su bila zaposlena škotskoj kompaniji i da su bili zaduženi za vozila na daljinsko upravljanje.

Kolege tvrde da je jedan od njih pronađen mrtav u svojoj sobi, dok je drugi teško povređen i sada se bori za život u bolnici na Bliskom istoku. 

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije se oglasio povodom smrti svog državljanina.

„Izražavamo saučešće porodici radnika koji je poginuo i podršku čoveku koji se bori za život, u stalnom smo kontaktu sa lokalnim vlastima," saopštilo je ministarstvo.

Policajci su helikopterom stigli do platforme, a zatim su je zaključali. Istraga o tome šta se dogodilo je u toku, ali su detalji još uvek nejasni.

Vest se munjevito proširila među naftnim radnicima.

„Svi u industriji pričaju o ovome, ne mogu to da zamislim, nikada u životu nisam čuo za nešto slično,"  izjavio je radnik.

Portparol katarskog Ministarstva unutrašnjih poslova obratio se javnosti povodom incidenta.

„Organi za sprovođenje zakona intenzivno istražuju incident koji se desio 12. decembra u jednom priobalnom objektu. U incidentu su učestvovala tri britanska državljana koji su radili za kompaniju. Jedna osoba je zadobila smrtonosne povrede, druga je hospitalizovana. Treća osoba je privedena od strane organa reda u okviru krivične istrage", saopštava ministarstvo.