21.12.2022.

13:15 >> 13:42

Foto: Tanjug/AP

Planeta

"GLEDAJTE I ISKORISTITE NATO TAKTIKU"! PUTIN PRELOMIO, VOJSKA HITNO DOBIJA SARMAT: Protiv Rusije se aktivno primenjuju svi vojni potencijali glavnih zemalja...

 

Interkontinentalne rakete „Sarmat“ će u najskorije vreme biti stavljene na borbeno dežurstvo, saopštio je predsednik Rusije Vladimir Putin na proširenom kolegijumu Ministarstva odbrane.

On je naložio Ministarstvu odbrane i Generalštabu Oružanih snaga Rusije da analiziraju iskustvo i taktiku delovanja zemalja NATO-a i da ih uključe u program vojne obuke i opremanja armije.
 

„Sve informacije o snagama NATO-a, sredstvima koje aktivno koriste tokom specijalne vojne operacije i dejstvima protiv nas dobro su poznate. Sve to imate i sve to treba da bude pažljivo analizirano, iskorišćeno za povećanje borbenog potencijala naših oružanih snaga, kao i državnih specijalnih službi“, rekao je Putin u sredu, obraćajući se učesnicima sednice Kolegijuma Ministarstva odbrane Rusije u proširenom sastavu.


Predsednik Rusije je ukazao na to da se vojni potencijal gotovo svih glavnih članica Severnoatlantske alijanse koristi protiv Rusije.

„Dobro je poznato da se danas protiv Rusije intezivno koriste vojni potencijal i mogućnosti praktično svih glavnih zemalja NATO-a. Uprkos tome naši vojnici, poručnici i oficiri bore se za Rusiju hrabro i nepokolebljive. Samouvereno, korak po korak, rešavaju postavljene zadatke i ti zadaci će definitivno biti ispunjeni“, rekao je Putin.

On je dodao da će na svim ruskim teritorijama, uključujući i nove oblasti, biti osiguran bezbedan život građana, te da će Rusija nastaviti da povećava svoj vojni potencijal.