22.12.2022.

07:00

Foto: Beta

Planeta

BiH U UN PODRŽALA NACIZAM I FAŽIZAM?! Skandalozna odluka ambasadora, glasao protiv RUSKE REZOLUCIJE, Dodik ga nazvao "KORISNIM IDIOTOM!"

BiH se tako našla 'u društvu' 50 zemalja koje su se usprotivile ovoj rezoluciji, a to su zemlje Zapada i njihovi sateliti: SAD, Velika Britanija, Nemačka, Italija, Francuska, Austrija, Kanada, Češka, Japan, Poljska, Letonija… Srbija je na drugoj strani, među 120 država koje su podržale ovaj dokument.

Ono što posebno 'bode oči' jeste čovek koji je na čelu Misije BiH pri UN - Sven Alkalaj, pripadnik jevrejske zajednice, koja je najviše stradala od nacizma. Taj Alkalaj je u junu ove godine tražio da Generalna skupština UN osudi navodni 'genocid' u Srebrenici, a samo šest meseci kasnije glasao je protiv osude veličanja nacizma?!?

Zaboravio ko je?!

Protiv ruske rezolucije o borbi protiv nacizma u UN glasao je šef misije BiH Sven Alkalaj, koji je Jevrejin!?!

Odluku ambasadora Alkalaja da u UN ne podrži rusku rezoluciju u trenutku kada u mnogim zemljama Evrope ponovo buja fašizam, novinar iz Republike Srpske Boris Knežević ocenjuje kao skandaloznu!

- Sven Alkalaj je Jevrejin. Barem se tako izjašnjava i zahvaljujući tome je izgradio svoju političku i diplomatsku karijeru. Preciznije, on je Jevrejin koji je zahvaljujući prijateljstvu s Harisom Silajdžićem i članstvom u njegovoj Stranci za BiH došao do pozicije ministra spoljnih poslova, a zatim i do šefa Misije BiH pri UN. Alkalaj je Jevrejin kome ne smeta to što se ulice u Mostaru i Sarajevu nazivaju po ustašama, ali mu smeta ruska rezolucija o osudi nacizma. On je politički Minotaur, 'mejd in BiH' - kaže Knežević.

Moj ugao

- Sven Alkalaj je samo korisni idiot koji je pozornicu UN zloupotrebio za jednu propalu politiku u BiH. No, licemerstvo je izgleda konstanta u BiH, bilo da dolazi od domaćih ili međunarodnih službenika - izjavio Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik,.

Informer

Milorad Dodik

U Jevrejskoj zajednici BiH nisu bili upoznati sa odlukom bosanske delegacije da glasa protiv antinacističke rezolucije.

- Takvo glasanje je za svaku osudu. Moje lično mišljenje je da je trebalo podržati rezoluciju. Da li je normalno da BiH ne podrži taj dokument, pitanje je za sve nadležne u državi - rekao je Jakob Finci, predsednik Jevrejske zajednice BiH za 'Srpskainfo'.