29.12.2022.

13:44

Foto: Reuters/Printscreen Twitter/Google Earth/Fotomontaža

Planeta

OPŠTE LUDILO U KIJEVU! Režim Zelenskog označio MAKRONA kao GLAVNOG KRIVCA za uspeh RUSKIH RAKETNIH NAPADA?!

Podoljak je kritikovao predstavnike zapadnih zemalja koji su, poput francuskog predsednika Emanuela Makrona, predložili da sukob okonča sporazumom, u kojem bi Rusija dobila bezbednosne garancije od Zapada.

„Preko 120 projektila je „zli ruski svet“ ispalio na celu Ukrajinu da bi uništio kritičnu infrastrukturu i masakrirao civile. Čekamo sledeće predloge „mirovnjaka“ o „mirnom rešenju sukoba“ i „bezbednosnim garancijama za Rusiju“, izjavio je Podoljak.

Vojni analitičar Boris Rožin tvrdi da su neke od raketa ispaljenih na Ukrajinu bile imitacije i da su bile namenjene otkrivanju sistema PVO.

„Postoje izveštaji da pored napada na infrastrukturu, ruske Vazdušno-kosmičke snage gađaju položaje ukrajinskih posada PVO u brojnim oblastima, a ranije smo imali izveštaje o porazu PVO sistema u Odesi, koji su uništeni nakon što su dejstvovali na lažnu metu. Kijevski režim želi da prikaže raketni napad većim nego što jeste, izjavama da je na Ukrajinu lansirano 120 projektila. Očigledno je da tu ubrajaju i lažne projektile, iskorišćene kao mamac za njihove PVO sisteme“, napisao je Rožin na svom kanalu TG.

On je sumirao rezultate današnjih raketnih napada.

„Objekti su pogođeni u najmanje 9 regiona Ukrajine. U 7 regiona Ukrajine postoje dodatni problemi sa strujom, vodom, mobilnim komunikacijama i internetom. U 5 regiona Ukrajine prijavljeni su problemi sa železničkom komunikacijom. Metro je stao u Kijevu i Harkovu. Postoje izveštaji o najmanje dva udara na otkrivene položaje ukrajinske PVO", izjavio je ruski analitičar.