• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/politnavigator

27.12.2022

15:35

MAKRONU PREKIPELO, ŠALJE MINISTRA U KIJEV! Francuzi rešeni da ZAUSTAVE rat, krenuli u NEMOGUĆU misiju - OBUZDAVANJE ZELENSKOG!

Reuters/AP/Google Earth/Fotomontaža

Vesti

MAKRONU PREKIPELO, ŠALJE MINISTRA U KIJEV! Francuzi rešeni da ZAUSTAVE rat, krenuli u NEMOGUĆU misiju - OBUZDAVANJE ZELENSKOG!

Podeli vest

Francuzi su se umorili od sukoba na teritoriji Ukrajine i žele diplomatsko rešenje, a tu poruku će ukrajinskim vlastima tokom sutrašnje posete Kijevu preneti francuski ministar odbrane Sebastijan Lekornu, tvrdi analitičar„Politnavigatora“

Ruski stručnjak je dao svoje mišljenje o tome zbog čega ministar Lekornu sutra dolazi u Ukrajinu.

"Tokom posete Kijevu, ministar Lekornu će morati da precizira cifre i raspored za pružanje pomoći, koja, pored naoružanja, sada uključuje i generatore za podršku funkcionisanju ukrajinskog energetskog sistema, Ali, naravno, moraće i svojim ukrajinskim partnerima da prenese jedno od glavnih predsednikovih uverenja", navodi se u analizi.

On je naglasio da Makron ne uzima u obzir poraz Rusije.

Emanuel Makron ne veruje u totalni slom Rusije, koja, prema njegovim rečima, „nigde neće nestati sa geografske karte“. Evropi je, smatra on, potreban trajni mir, a da bi on bio trajan, bezbednosne garancije za Ukrajinu moraju da budu praćene bezbednosnim garancijama za Rusiju“, smatra analitičar.

Podsetio je i na reči francuskog predsednika:

„Uvek sam jasno stavljao do znanja da ne verujem da se ovaj sukob može završiti vojno."

On tvrdi da Makron pokušava da bude „i čvrst i istovremeno oprezan, trezveno procenjujući ekonomske i vojne mogućnosti Francuske".

„Borbe takvog intenziteta, koje se sada vode u Ukrajini, nisu bile predviđene doktrinama Generalštaba Francuske. Njihovi vojni stručnjaci, imajući u vidu šta se dešava u ratu, upozoravaju da ni najmoćnija francuska armija u Evropi nije spremna za ovako nešto. Ne radi se čak ni o direktnom učešću u sukobu, već o siromaštvu postojećeg arsenala“, navodi se u analizi ruskog stručnjaka.

Važno je napomenuti da je, prema anketi Ifop-a objavljenoj 24. decembra, koju je naručio nedeljnik Žurnal du dimanše, 83% Francuza veoma zabrinuto zbog situacije u Ukrajini, a 70% anketiranih je za diplomatsko rešenje do sukoba. Oni su saglasni da treba isporučivati oružje kijevskom režimu, ali bi više voleli hitne pregovore nego hipotetičku eskalaciju sukoba.

„Po tom pitanju se slažu i pristalice desnog i levog krila francuskog političkog spektra: 69 odsto glasača ultralevice Žan-Lika Melanšona i 77 odsto krajnje desničarke Marin Le Pen. Iako je centar sklon da podrži sadašnju spoljnu politiku zemlje u odnosu na vojni sukob koji traje već deset meseci, očigledano se može uočiti umor Francuza od ovog rata", smatra analitičar.

Ruski stručnjak tvrdi da će ministar Lekornu imati "ne baš prijatnu dužnost" u Kijevu

"Možda će i ministar odbrane Sebastijan Lekornu, tokom zakazanog sastanka sa ukrajinskim kolegom Aleksejem Reznikovim, koga mora zadovoljiti novim puškama i projektilima, imati i ne baš prijatnu dužnost: podsećanje Kijeva da se Francuzi ipak raduju pregovorima sa velikim nestrpljenjem“, zaključuje Kravcov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MrKamenjarac

pre 1 godinu

...ZELENSKOG BI TREBALO PUSTITI DA GA MAGARAC NATEGNE I....ODMAH BI SE SMIRIO.....

Kad gazda kaže

pre 1 godinu

Umorila se Francuska, Nemačka još neće da prizna da je na putu iscrpljenosti, ostale zemlje EU niko i ne pita, dok Engleska iz svega pokušava da se izvuče, pri tom grabeći svu korist koju može da dobije. No, ko ih sve zajedno pita? Ameri još nemaju nameru da stanu verujući da će slomiti Rusiju stavljajući živote Ukrajinaca na oltar njihove "stoljetne" želje da Rusije nestane i fizički ne samo na geografskoj karti. A kad Ameri kažu nema stajanja, to se mora poštovati, inače...

Miro

pre 1 godinu

Od veličanstvenih najava do spektakularnog poniženja, bruke i sramote u kratkom vremenskom roku. Ujedno je ovo uzaludan pokušaj Francuske diplomatije. Biće sve kako im Putin kaže.

MILE

pre 1 godinu

Nazalost svi ne mogu da vide da USA ima kratkorocne interese prodavanjem oruzja,gasa,nafte Evropi.Rusija ima dugorocnu korist,prodajom svojih resursa(za sledecih 500 godina) istocnim i ostalim neevropskim drzavama,EU je vec pukla,Ukrajina za 6 meseci nece postojati.Samim unistavanjem privrede EU,USA ce zategnuti uzde i jos vise jahati Evropu.Za 10 godina,ako se ovako nastavi EU ce biti na nivou Afrike,Rusija i Azija ce predvoditi slobodni svet.USA ce ostati ostrvo za sebe,kao Australija.Zivi bili pa videli.EU se rastura samo tako i vraca se u srednji vek(nece biti jeftine raadne snage i jeftinih resursa).Desetine miliona radnika iz istocnih zemalja koji sada obavljaju prljave poslove u EU ce se vratiti u svoje zemlje.Za 10 godina kraj Evrope i kolonijalizma .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija