• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/politnavigator

27.12.2022

13:04

"KIJEV NAS JE LAGAO!" Ukrajinci BESNI, umesto PIJANIH I DROGIRANIH Rusa, dočekala ih MODERNA vojska 21. VEKA - KAKO PROTIV OVOGA?!

Tanjug/AP

Vesti

"KIJEV NAS JE LAGAO!" Ukrajinci BESNI, umesto PIJANIH I DROGIRANIH Rusa, dočekala ih MODERNA vojska 21. VEKA - KAKO PROTIV OVOGA?!

Podeli vest

Rusi brzo uče na svojim greškama i ubrzano popunjavaju vojsku mobilisanim regrutima, i zato je nerazumno potcenjivati neprijatelja iz Ukrajine

Ovo je u emisiji TV kanala Espreso izjavio bivši zamenik sekretara Saveta bezbednosti Ukrajine, general Sergej Krivonos.

„Jedna od grešaka u proteklih šest meseci je to što nam se u medijima daje informacija da se na ruskoj strani bore samo alkoholičari i narkomani. Čak i da je tako, ako želimo da zaustavimo tog narkomana, moramo imati pripremljenog, obučenog ukrajinskog vojnika koji jasno zna kako i kako da uništi neprijatelja", rekao je Krivonos.

Bivši general je govorio i o ruskom potencijalu da mobiliše veliki broj novih regruta.

"Oni su već mobilisali 300.000, a mislim da su i više nego sposobni da mobilišu još 300.000, pa čak i pola miliona regruta, s obzirom na to da brzo uče na sopstvenim greškama. Dakle, ne treba potcenjivati sposobnosti neprijatelja“, itjavio je general.

Krivonos tvrdi da Ukrajina nema dovoljno oružja za borbu sa daleko brojnijim neprijateljem.

„Oni, bez obzira na gubitke, bacaju toliku količinu ljudstva da mi ponekad ili nemamo dovoljno municije, ili nemamo dovoljno oružja da ih uništimo. Neprijatelj će obučiti ogroman broj trupa, što nam govori da se rat neće završiti u februaru ili martu sledeće godine, i zbog toga nam je potrebna detaljna priprema za dugotrajan sukob“, upozorio je Krivonos.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dera

pre 1 godinu

U pravu si , neprijatelja ne treba podcenjivati , ali mi nije jasno gde vam je pamet da ginete za ljubav kaubojske pohlepe za teritorijom i resursima , jeste li toliko šuplji da vas osvedočeni razbojnici navuku da krvlju svoga naroda njih usrećujete , niti vas vole niti vas poštuju ali će vas hvaliti i naoružavati dokle god budete ginuli za njih . A ti generale zapamti ako preživiš bićeš general pokojnih vojnika bivše ukraine .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija