• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/politnavigator

27.12.2022

10:41

MAŠINA ZA MLEVENJE MESA! Kijev trpi STRAVIČNE gubitke, izginula ČITAVA DIVIZIJA U BAHMUTU, šalju regrute DIREKTNO U SMRT?!

Tanjug/AP

Vesti

MAŠINA ZA MLEVENJE MESA! Kijev trpi STRAVIČNE gubitke, izginula ČITAVA DIVIZIJA U BAHMUTU, šalju regrute DIREKTNO U SMRT?!

Podeli vest

Ako saberemo sve faktore, kao što su superiornost Oružanih snaga Ruske Federacije u pogledu vatrene moći i avanturizam lidera Ukrajine, željnih lične promocije, onda ogromni gubici Ukrajinskih snaga u Bahmutu ne izgledaju tako neverovatno, smatra bivši kijevski novinar koji je bio primoran da se preseli u Rusiju, Andrej Vajra

Vjara tvrdi da se bojno polje u Bahmutu pretvorilo u "mašinu za mlevenje mesa".

„Može se pretpostaviti da su gubici ukrajinske strane sada mnogo veći nego u periodu pre objave delimične mobilizacije u Rusiji. Na primer, u Bahmutu, koji se pretvorio u pravu "mašinu za mlevenje mesa", ukrajinci su do sada izgubili preko 10.000 vojnika", izjavio je Vjara.

Avanturizam ukrajinske komande doveo je do stravičnih gubitka na frontu, smatra novinar.

"S obzirom da je superiornost ruske strane u vatrenoj moći 1 prema 10, onda su takvi gubici očekivani. Ukrajinska komanda i političko rukovodstvo se ne bave preterano sa vojnim ciljevima, već uglavnom ličnom promocijom i propagandom“, rekao je Vjara.

„Sad, kada je svima jasno da im ljudi koje su oterali na front kontinuiranom mobilizacijom nisu mnogo bitni, ne treba se čuditi ovolikim gubicima“, zaključio je novinar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Šefik

pre 1 godinu

Sloboda ima veliku cenu a Putinovi ce em ginuti em ostati izolovani od sveta dok god on vlada.

Miroslav

pre 1 godinu

A ti si jos veci naivko od njega.... ovo se pise jer je ruska ofanziva na Bahmut ponovo propala, pa sada se vrti kako su ukrajinci "izginuli", tako su govorili i za Izjum i za Kupjansk i za Herson, sve ukrajinci "izginuli" a ono rusi se povukli... nesto tu nije uredu.... uostalom u Bahmutu su bile samo 2 ukrajinske brigade( 58. pesadiska i 24. mehanizovana ukupno 6500 ljudi) a ne divizija, rusi su napadali sa divizijom ( 44. motorizovana) i 1 brigadom i vagnerom, a cecence i ne racunamo ( ukupno 17 000 ljudi)... i nisu zauzeli grad... i nije problem u Bahmutu nego u Kremini, tamo je najzesca borba sada i rusi se polako povlace, ako grad padne , i Bahmut i Lisicansk i Severodonjeck mora da se napuste inace ukrajinci opkoljavaju ruse, plan je i onako da se ruska vojska povuce na pripremljenu liniju 60km iza, da zastite Lugansk... toliko od tvog poznavanja stvari....

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija