• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/TASS

22.12.2022

16:26

OPŠTI HAOS MEĐU UKRAJINCIMA! Vojska u BAHMUTU želi da NAPUSTI POLOŽAJE, Kijev poslao SPECIJALNE SNAGE da kazne DEZERTERE?!

Tanjug/AP

Vesti

OPŠTI HAOS MEĐU UKRAJINCIMA! Vojska u BAHMUTU želi da NAPUSTI POLOŽAJE, Kijev poslao SPECIJALNE SNAGE da kazne DEZERTERE?!

Podeli vest

Prema rečima oficira Narodne milicije LNR, zadaci specijalnih snaga su sprečavanje ofanzive ruskih jurišnih grupa, kao i suzbijanje dezerterstva i panike u redovima Oružanih snaga Ukrajine

Obaveštajci Narodne milicije LNR zabeležili su prebacivanje specijalnih snaga Ukrajine u rejon grada Bahmuta, radi suprotstavljanja jurišnim grupama Ruske federacije. O tome za TASS govorio oficir Narodne milicije LNR Andrej Maročko.

"Specijalne snage se raspoređuju u rejon Bahmuta. Zabeleženo je povećano prebacivanje pripadnika ukrajinskih Snaga za specijalne operacije. Njihovi zadaci su zaustavljanje naših jurišnih grupa, održavanje manevarske odbrane, kao i suzbijanje panike i dezerterstva u redovima ukrajinskih trupa“, rekao je on.

Komandant specijalnih snaga „Ahmat“, zamenik komandanta 2. armijskog korpusa Narodne milicije LNR Apti Alaudinov je 22. decembra izvestio da su jedinice Oružanih snaga Ukrajine u Bahmutu izrazile želju za povlačenjem, ali im rukovodstvo to nije dozvolilo. Prema njegovim rečima, već nekoliko meseci se beleže masovni slučajevi odbijanja ukrajinskih vojnih lica da odu na liniju fronta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Normalac

pre 1 godinu

Hulje informbirovsko-putlerovske, ukrajinci se brane!

Dragi

pre 1 godinu

Pa zar je moguće, da ni nakon 10 meseci stalnih napada, moćna Rusija nije u stanju zauzeti Bahmut, gradić od 10 hiljada stanovnika? U kakvoj zabludi mi Srbi živimo i čemu li se nadamo?

Senad

pre 1 godinu

Ne-Dragi ! Lako je to mjesto spržiti i uništiti ! U tom mjestu ima civila, žena i djece. Ima i budala koji ugrožavaju tuđe živote ! Ali, Ruska armija ima dušu, za razliku od nacista, Ukrajinaca, Amerikanaca, Francuza, Engleza, i ostalih nazovi demonkrata ... Da li bi ti kao čovjek sebi dozvolio da ubiješ djete iz kolateralne štete ? Pa sav slobodan svjet, i svi vjernici, i Hrišćani, i Islam, i Budizam, i... svi su uz Putina ! Ono malo prodanih duša tipa Mila Đukanovića, i sličnih, kupljenih, ucjenjenih, ili ludih ne vode svoj narod napred, nego u svoju ličnu korist ! Misliš li da bi Šipci digli glave da su Rusi napravili ili imali malu bazu u Crnoj Gori ? Pa zato su ih demonkrate ucjenile i pogazile ! Pa zbog čega se NATO boji Ruskog centra u Nišu ? Vajna EU će se raspasti prije prijema bilo kojeg kandidata u EU. Vajna EU koja je kolonizirala Ameriku i Australiju svojim ljudskim otpadom i kažnjenicima (sem časnih pojedinaca), sad je kolonija Amerike. I neka je, neka sve plate ! Daj nam Bože, pameti i razuma, da ne bude rata, da pravda pobjedi !

buljba

pre 1 godinu

Ej, majstore videli smo kako imaju ;"dusu" kad su u Mariopolju pre pada pogodili pozoriste puno ljudi koji su se sakrili u podrum ili bolnice po ukrajinskim gradovima, ili kako krstarece rakete pogadjaju "odabrane ciljeve" po gradovima, narocito visoke stambene zgrade koje nemaju veze sa vojskom.....meni samo nije jasno kako mozes da verujes u tolike lagarije i jos sam sebe da uveravas da je to istina.... a sto se tice raspada EU, e to slusamo vec zadnjih 5 godina non stop, kad god oni nas pritisnu za KiM , odma tamo sipci 'napadnu" nase a mi pocnemo o tome kako se EU raspada ili kako ce ove zime da se smrzne jer nemaju gasa iz Rusije, kad ono oni se lepo snadbeju gasom iz drugih izvora, nije Rusija jedina i od te price samo prolazna radost za lakoverne budale

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija