• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/politnavigator

21.12.2022

16:51

ZALUŽNI RUŠI VLAST U KIJEVU?! Rusi sigurni u ZAUZIMANJE BAHMUTA, Zelenski NAMAMLJEN u grad, ako padne - KRIVAC ĆE BITI SAMO ON!

Reuters/AP/Google Earth/Printscreen Twitter/Fotomontaža

Vesti

ZALUŽNI RUŠI VLAST U KIJEVU?! Rusi sigurni u ZAUZIMANJE BAHMUTA, Zelenski NAMAMLJEN u grad, ako padne - KRIVAC ĆE BITI SAMO ON!

Podeli vest

Ruska u Donbasu napreduje po celoj liniji fronta, izjavio je na svom blogu general-major Apti Alaudinov, komandant specijalnih snaga "Ahmat"

„Jakovlevka je oslobođena i očišćena. Na pravcu Soledara je napravljen značajan napredak, uspešno je izvedena velika ofanziva. Postoje i pozitivni rezultati u pravcu Bahmuta. Dakle, imamo odlične rezultate u celom sektoru fronta“, rekao je Alaudinov.

On tvrdi da je ukrajinski garnizon u Bahmutu više puta tražio dozvolu za povlačenje, ali nije dobio odobrenje svojih pretpostavljenih.

„Uprkos složenosti ofanzive u Bahmutu, tamo se svakodnevno uništava ogroman broj neprijateljskih trupa. Ukrajinci koriste sva raspoloživa sredstva komunikacije kako bi svojoj komandi dali do znanja da žele povlačenje sa trenutnih položaja, ali im njihovi nadređeni ne daju takvu dozvolu. Rezultat toga je hiljade poginulih i ranjenih neprijateljskih vojnika", izjavio je Alaudinov.

Alaudinov smatra da će zima doneti prednost ruskim snagama.

"Zima je naš saveznik. Za nas mraz ništa ne menja. Naši tehnički i ljudski resursi prilagođeni su teškim vremenskim uslovima. Ali ukrajinske snage nisu, preciznije, zapadna tehnologija koju koriste. Zbog toga je za nas zimski period dosta pogodniji nego letnji“, kaže komandant Ahmata.

Bivši savetnik šefa DNR Aleksandar Kazakov je nedavnu posetu Volodimira Zelenskog Bahmutu ocenio kao političku grešku.

„Od septembra u Kijevu skoro svi izjavljuju da „Rusi više neće zauzeti ni jedan grad“. Bahmut je grad, a on bi uskoro mogao biti pod kontrolom Rusije. Za odbranu svih tih gradova, kijevski režim stavlja desetine hiljada svojih vojnika pod „ruski parni valjak“, izjavio je Kazakov.

Kijev je sebe doveo u situaciju da bi eventualna predaja Bahmuta predstavljala više politički poraz, nego vojni, smatra Kazakov.

"I pod ovim uslovima, kada čak i najtmurniji pesimista u Rusiji i i najtvrdoglaviji optimista u Ukrajini shvataju da je naše zauzimanje Bahmuta samo pitanje vremena, neko "ljubazno" šalje Zelenskog u Bahmut. Tako će politički poraz nakon gubitka grada biti ne samo poraz Ukrajine, već i lični poraz Zelenskog. Pitam se ko je to uradio, da nije možda general Zalužni," izjavio je bivši zvaničnik DNR za ruske medije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)
Društvo

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prisustvovao je danas puštanju u rad dela stanične zgrade Železničke stanice Novi Sad i najavio da će do kraja avgusta ili početkom setpembra biti završene sve druge stanice na brzoj pruzi između Novog Sada i Subotice, koja bi trebalo da bude puštena u saobraćaj najkasnije početkom decembra.

05.07.2024

16:30

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija