04.01.2023.

15:16

Foto: Reuters

Planeta

NATO SE SMUČIO AMERIKANCIMA! Analitičari strahuju od DOMINACIJE KINE, od Vašingtona traže NAPUŠTANJE ALIJANSE i dogovor sa RUSIJOM!

Meken sumnja u svrsishodnost NATO-a za Sjedinjene Države, i ogorčen je činjenicom da SAD, koje „proživljavaju mahnitu inflaciju“, izdvajaju ogromna sredstva Ukrajini, dok ukrajinski sukob preti evropskim zemljama na najdirektniji način.

Meken je takođe nazvao Zelenskog drskim, zbog zahteva da SAD izdvoje nove milijarde dolara, dok su, kako on kaže,„netalentovani Džo Bajden i članovi obe stranke u Kongresu spremni da potroše koliko god treba novca američkih poreskih obveznika na Ukrajinu".

Meken smatra da odgovor na sva postavljena pitanja leži u postojanju NATO-a i nameri vlade SAD da zaštiti Evropu po svaku cenu.

Od raspada Sovjetskog Saveza, Vašington je potrošio skoro trilion dolara na savezničke troškove, sve više prikazujući Rusiju kao neumoljivog zlikovca, posebno nakon američkih izbora 2016. godine, piše Meken.

On je pozvao Belu kuću da prestane da troši milijarde novca američkih poreskih obveznika na odbranu Evrope i na sukob koji nema nikakve veze sa nacionalnom bezbednošću SAD. Meken smatra da veliku pretnju stiže iz Kine i smatra da je neophodno fokusirati se na borbu protiv ove zemlje.

Autor članka smatra da bi SAD, u ime svoje budućnosti, trebalo da napuste NATO i da prestanu da pomažu Evropi nakon potpisivanja mirovnog ugovora između Ukrajine i Rusije.

Ranije je američki predsednik Džo Bajden potpisao budžet za odbranu od 858 milijardi dolara, a prema dokumentu, između ostalog, najmanje 800 miliona dolara se izdvaja za bezbednosnu pomoć Ukrajini, 10 milijardi dolara za vojnu pomoć Tajvanu i 6 milijardi dolara za "obuzdavanje" Rusije