06.01.2023.

12:07

Foto: Reuters/AP/Fotomontaža

Planeta

NA ČEMU SU OVI LJUDI?! Nova FIKS-IDEJA kijevskog REŽIMA, od potopljene "Moskve" prave MUZEJ?! "RONIOCI, DODJITE NA EKSKURZIJU!"

„Nismo dobili protivbrodske sisteme kao što je Harpun jer su se na Zapadu plašili eskalacije. Ali je zato naš ukrajinski „Neptun“ poslao vodeći brod ruske flote „Moskva“ na adresu poznatu svima - dno mora. Pre 100 godina bila je slična priča kod Cušime, tada su Japanci potopili ruski vodeći brod, a sada su ga potopili Ukrajinci", izjavio je Reznikov.

Reznikov je rekao da voli ronjenje i pozvao je voditelja emisije na „ekskurziju“ u Moskvu.

"Ovo je buduća ronilačka lokacija, pozivam sve da rone sa mnom nakon pobede. Mnogo volim ronjenje, pa vas pozivam da zajedno odemo. Tamo ćemo napraviti podvodni muzej“, rekao je Reznikov.

“Moskva”, ratni brod koji je nazvan u čast ruske prestonice i koji je predstavljao ponos Crnomorske flote zemlje, potonuo je nakon požara koji je izbio na brodu usled ukrajinskog napada.

Kijev je saopštio da je napad izveden protivbrodskim raketama "Neptun" koje su ispaljene sa kopnenih lansera u blizini Odese a njihove reči potvrdile su i američke obaveštajne agencije.