22.01.2023.

11:20

Foto: Tanjug/AP

Planeta

STRAVIČNO KRVOPROLIĆE! Napadač MITRALJEZOM POKOSIO ljude na proslavi KINESKE NOVE GODINE, desetine UBIJENIH I RANJENIH! (FOTO/VIDEO)

Incident se dogodio u Monterej Parku, koji se nalazi oko 13 km istočno od Los Anđelesa, nakon 22 sata po lokalnom vremenu u subotu. Do pucnjave je došlo na lunarnom novogodišnjem festivalu na kojem se okupilo više hiljada ljudi.

Policija je objavila da je poginulo najmanje deset osoba, piše AP, a prema nezvaničnim informacijama više od 16 je ranjeno nakon što je muškarac otvorio vatru. Za sada nije poznato šta se dogodilo sa napadačem.

Desetine hiljada ljudi okupilo se u subotu popodne na dvodnevnom festivalu, a on se smatra za jedan od najvećih u regionu.

Informer

Seung Von Čoi, vlasnik restorana morske hrane koji se nalazi preko puta mesta gde se dogodila pucnjava, na aveniji Garvej, rekao je da su tri osobe uletele u njegov restoran i rekle mu da zaključa vrata, piše LA Tajms.

"Rekli su da je na mestu pucnjave čovek s puškomitraljezom. Napadač je kod sebe imao dosta municije, naveli su, i nakon što mu je ponestalo municije, ponovno je napunio pušku", rekao je Čoi.

Čoi je rekao kako veruje da se pucnjava dogodila u klubu koji se nalazi u blizini.

Džon (27), koji je odbio da novinarima otkrije svoje prezime, živi blizu mesta pucnjave. Kući je stigao oko 22 sata i čuo oko 4 ili 5 pucnja, rekao je. Sišao je u prizemlje oko 23:20 da vidi odakle pucnjava dolazi.

Informer

Pucnjava se dogodila u plesnom klubu. U blizini se dogodila još jedna pucnjava

Masovna pucnjava dogodila se u plesnom klubu, potvrdio je Endru Mejer iz policije okruga LA.

Na pitanje postoji li neka druga lokacija, rekao je da je policija upoznata s još jednim incidentom u Alhambri u Kaliforniji, koji se nalazi Monterej Parka, kao i da se istražuje da li je taj događaj povezan s masovnom pucnjavom.

Na video-snimku na društvenim mrežama prikazane su policijske i vatrogasne jedinice koje su preplavile područje na aveniji Garvej. Povređene osobe su prebačene su u više bolnica na tom području. Napadač je u bekstvu.