30.01.2023.

14:43

Foto: Reuters/AP/Pixabay/Fotomontaža

Planeta

"IZDAJNICI, ZBOG VAS PROPADAMO!" Američka političarka ZAGRMELA na Vašington, sukob sa RUSIJOM ruši GLOBALNU DOMINACIJU DOLARA?!

Grin je na Tviteru rekla da su pre dve godine bila „vremena svetskog mira“, a da nam sada preti svetski rat.

Prema njenim rečima, „proksi rat“ između Rusije i SAD u Ukrajini je „korisan Kini, jer on „isušuje vojne resurse SAD, izaziva inflaciju i šteti svetskoj trgovini“.

Grin je izrazila uverenje da „Amerikanci to ne podržavaju“, prenosi TASS .

Ona strahuje da će dolar izgubiti status svetske valute zbog arogancije SAD i „borbe za spas demokratije“ u Ukrajini, iako Ukrajina nije deo NATO-a. Kako je rekla Grin, „Rusija pod teškim sankcijama dokazuje svetu da joj američki dolar nije potreban“, kao ni „prijateljstvo“ sa SAD za „trgovinu i prosperitet“.

Prema njenom mišljenju, zbog događaja u Ukrajini stvara se „nova osovina“ u svetu, a to dovodi do „uspona Kine“, kojoj su SAD „otvorile vrata za sebičnu korporativnu dobit“.

„Mi smo budale. Kina ima najbrže rastuće oružane snage u svetskoj istoriji, a mi se u međuvremenu busamo u prsa, stojeći na ivici trećeg svetskog rata sa Rusijom“, rekla je ona. 

Ona je rekla da su Amerika, Rusija i Ukrajina osuđene na propast ako ne obrate pažnju na sebe.

Grin je pozvala Vašington da okonča sukob u Ukrajini i ne troši novac na pomoć Kijevu. Osudila je "opsednutost porazom Rusije na bilo koji način", ističući da vlasti SAD imaju "dužnost prema sopstvenom narodu, granici i zemlji".

Podsetimo, Grin je kolege republikance nazvala izdajnicima zbog njihove podrške novoj tranši vojne pomoći Ukrajini.