10.02.2023.

12:24

Foto: Reuter/printscreen

Planeta

(VIDEO) "DOBRO JUTRO, ZELENSKI!" Šok snimak iz kabine ruskog bombardera, huk motora prekida OVA PORUKA?!

Rusija je jutros započela seriju masovnh udara po Ukrajini, uglavnom na energetski sistem. Najžešći udar izvršen je na Zaporožje, a potom i na Kijev, Harkov i Odesku oblast.

Napad su jutro izveli ruski strateški bombarderi TU-95MS i bombarderi dugog dometa TU-22M3, a na društvenim mrežama pojavio se snimak, navodno iz strateškog bombardera TU-95MS.

Na videu muški glas prekida huku motora, uzvikujući "Dobro jutro, Zelenski!". Veruje se da je reč o jednom od članova posade ruskog aviona, ali autentičnost ovog snimka još nije potvrđena, iako se munjevito deli na društvenim mrežama.

Ranije u petak na teritoriji cele Ukrajine objavljena je vazdušna opasnost, koja je trajala oko tri i po sata. Ukrajinski mediji su preneli da su odjeknule eksplozije u nizu regiona, među kojima su Harkovska, Zaporoška, Kijevska, Hmeljnicka, Dnjepropetrovska i Lavovska oblast.

Prema informacijama ministra energetike Ukrajine Hermana Galuščenka, u petak su napadnute toplane i hidroelektrnae, kao i energetska infrastruktura u šest oblasti. U mnogim regionima uvedena su havarijska isključenja struje.