11.02.2023.

20:17 >> 14:38

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Rusi zauzeli! Uzbuna! Eksplozija kod ključnog mosta! RUSKE SNAGE NAPREDUJU KOD KREMENE!

Rusi zauzeli

Obaveštajci Zapadnog vojnog okruga Rusije zauzeli su, napredujući na kremenskom delu fronta, dva uporišta Nacionalne garde Ukrajine, javlja reporter Sputnjika.

Prema rečima sagovornika napad je izvršen istovremeno na punktove garde. Bitka se odigrala brzo a neprijatelj nije uspeo da preduzme neke kontraakcije već je u brzini napuštao položaje.

Bilo je očigledno da nisu očekivali. Na zemlji u šumi gde su bila uporišta ostali su leševi ukrajinskih vojnika.

Uzbuna

U Dnjepropetrovskoj oblasti Ukrajine proglašena je vazdušna opasnost.

Ruske snage napredovale u pravcu Kremene

Obaveštajne službe Zapadnog vojnog okruga napredovale su za dva kilometra u poslednjih nekoliko dana na delu fronta ka Kremeni u Donbasu, prenosi dopisnik Sputnjika s lica mesta.

- Za tri dana bilo je napredovanje više od dva kilometra, ne samo ovde, nego na svim deonicama u ovom rejonu. Znatan deo šume je 'očišćen' - rekao je pripadnik Zapadnog vojnog okruga koji učestvuje u operaciji.

Situacija u svatovskom i kremenskom pravcu u Donbasu zaoštrila se prošle jeseni. Ukrajinska vojska redovno granatira Kremenu i periodično pokušava da prodre kroz odbranu u toj oblasti.

Eksplozija kod ključnog mosta

Rusi napali strateški važan most u Zatoki u Odeskoj oblasti, koji kontrolišu Oružane snage Ukrajine, svet bruji o oružju koje su koristili

Rusija spremna samo za pregovore bez prethodnih uslovljavanja

Rusija je spremna za pregovore, ali bez prethodnih uslovljavanja, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Veršinin.

- Da, klasika govori da se bilo kakva ratna dejstva završavaju pregovorima, a mi smo prirodno već govorili da ćemo za takve pregovore biti spremni. Ali samo za pregovore bez prethodnih uslovljavanja, pregovore na osnovu postojeće stvarnosti, pregovora koji imaju u vidu ciljeve koje smo javno oglasili - rekao je Veršinin.

Dva napada na energetski sistem

Tokom protekle noći dogodila su se dva napada na energetske objekte u Dnjepropetrovskoj oblasti, saopštile su vlasti regiona. Jedan projektil pogodio je područje u blizini Krivog Roga, dok je drugi pogodio Nikolajevski rejon.


Ukrajinski diverzanti pokušavaju da prodru u Zaporošku oblast

Ukrajinski diverzanti pokušavaju da prodru u Zaporošku oblast preobučeni u ruske vojnike, rekao je za Sputnjik predstavnik regionalne administracije Vladimir Rogov. Prema njegovim rečima, kijevske vlasti na svaki mogući način pokušavaju da ugroze miran život u regionu.

- Pokušaji diverzanata da uđu na teritoriju oslobođenog dela oblasti se sprečavaju - naglasio je Rogov.